ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ

Δώστε κίνητρα στους πελάτες σας για την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων τους

Η επιδότηση είναι μόνο η αρχή - υπάρχουν μεγαλύτερα οφέλη για τέτοιου τύπου ανακαινίσεις.
PixelCatchers via Getty Images

Μία από τις πιο επίκαιρες επενδύσεις που μπορεί να κάνει κάποιος σήμερα αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού του. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη συγκυρία σε μία περίοδο συνεχιζόμενης ενεργειακής κρίσης, που καθιστά επιτακτική την ανάγκη κάθε νοικοκυριό να προχωρήσει σε σωτήριες κινήσεις για να προστατεύσει τόσο το περιβάλλον όσο και την τσέπη του. Όπως γίνεται αντιληπτό, η εποχή έχει σημαντικές προκλήσεις σε αυτό το επίπεδο και για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ενεργειακών ανακαινίσεων. Μία από τις πιο σημαντικές, με δεδομένη τη χρονική συγκυρία, είναι το να αναζητήσουν τους τρόπους να παρέχουν κίνητρα στους πελάτες τους, ώστε να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Artur Debat via Getty Images

Τεράστιο ενδιαφέρον για τα ενεργειακά σπίτια, δυσεύρετα σε κάποιες περιπτώσεις

Σύμφωνα με έρευνα του YouGov στην Ευρώπη που δημοσιεύτηκε στις αρχές του έτους, υπάρχει πλέον τεράστιο ενδιαφέρον για τα ενεργειακά αποδοτικά σπίτια. Έτσι, το 89% των ερωτηθέντων ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι είναι «γενικά σημαντικό γι’ αυτούς να αγοράσουν ή να νοικιάσουν ένα ακίνητο που είναι ενεργειακά αποδοτικό», ωστόσο, το 64% από αυτούς συμμερίστηκαν τον προβληματισμό ότι «δεν υπάρχουν αρκετά ενεργειακά αποδοτικά ακίνητα διαθέσιμα στην αγορά». Επιπλέον, οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην έρευνα σημείωσαν ότι είναι σημαντικό να έχει κάποιος ένα ενεργειακά αποδοτικό σπίτι, καθώς «μειώνει τους λογαριασμούς ενέργειας».

Johner Images via Getty Images

Το πιο σημαντικό κίνητρο για τους πελάτες σας η σωστή ενημέρωση για ζητήματα απόσβεσης

Είναι γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων στη χώρα μας έχει κατασκευαστεί πριν τη δεκαετία του ’80, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές απώλειες τόσο στο κομμάτι της ψύξης όσο και της θέρμανσης, οι οποίες αποδεικνύονται εξαιρετικά κοστοβόρες για τους ιδιοκτήτες τους, ειδικότερα το τελευταίο διάστημα που οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευθεί. Ακόμη όμως και νεότερα σπίτια έχουν περιθώρια ανακαινίσεων και αναβαθμίσεων, που μπορούν να εξασφαλίσουν στους ιδιοκτήτες τους λύσεις για χαμηλότερα μηνιαία έξοδα για θέρμανση, κλιματισμό ή ζεστό νερό. Το πιο σημαντικό κίνητρο που μπορεί να παρέχει μία επιχείρηση στους πελάτες της, ώστε να κάνουν το μεγάλο βήμα της ενεργειακής αναβάθμισης, έχει να κάνει, λοιπόν, με την ενημέρωσή τους για το θέμα της απόσβεσης. Άλλωστε, η ενεργειακή ανακαίνιση είναι η μοναδική που μπορεί να κάνει κάποιος στο σπίτι του επιτυγχάνοντας να ανακτήσει το κεφάλαιο που έδωσε γι’ αυτήν και στη σημερινή εποχή αυτό ισχύει πιο έντονα από ποτέ. Ένα ενεργειακά ανακαινισμένο σπίτι προσφέρει στους κατόχους του χαμηλότερους λογαριασμούς ενέργειας, πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έτσι, το ποσό που θα ξοδέψει κάποιος για μία τέτοια ανακαίνιση μπορεί να αποσβεστεί πιο γρήγορα. Πέρα από την απόσβεση βέβαια, είναι σημαντικό η επιχείρηση να σημειώσει στους πελάτες της ότι μία τέτοια ανακαίνιση ανεβάζει και την αντικειμενική αξία μίας κατοικίας, κάτι που μπορεί να καταστήσει την επένδυση ακόμη πιο προσοδοφόρα.

Halfpoint Images via Getty Images

Κάτι ακόμη πιο σημαντικό: Η γνώση για τις ευκαιρίες που τρέχουν για επιδοτήσεις

Μία επιχείρηση, αφού κάνει έναν σωστό ενεργειακό έλεγχο στο ακίνητο ενός πελάτη, πρέπει να μπορεί να του εξηγήσει ζητήματα που αφορούν την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού του, να υπολογίσει την ενεργειακή αποδοτικότητα και να του δείξει πώς να την βελτιώσει. Πρέπει να σταθεί δίπλα του σε όλες τις απορίες του, ώστε να του δώσει τη σιγουριά που χρειάζεται για να προχωρήσει σε τέτοιου τύπου εργασίες γιατί πραγματικά το χρειάζεται. Το πιο σημαντικό; Θα πρέπει να είναι εκείνη που θα έχει τη γνώση να τον ενημερώσει για τα χρηματοδοτικά προγράμματα στα οποία μπορεί να συμμετέχει ώστε να του εξασφαλίσουν επιδοτήσεις που θα του γλιτώσουν περαιτέρω χρήματα, όπως το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η ενασχόληση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ενεργειακών ανακαινίσεων, με το πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021, τους δίνει τη δυνατότητα να αναλάβουν περισσότερα έργα, με τη σιγουριά ενός επιδοτούμενου από το κράτος χρηματοδοτικού προγράμματος. Με τη βοήθεια ενός συνεργάτη όπως η Eurobank αυτές οι επιχειρήσεις έχουν, μάλιστα, αποκλειστικά προνόμια, όπως το να εξασφαλίσουν πιστωτικό όριο με ευνοϊκούς όρους ώστε να έχουν την απαραίτητη ρευστότητα, προσωπική εξυπηρέτηση και τεχνογνωσία για τις εργασίες που αναλαμβάνουν στο πλαίσιο του Εξοικονομώ 2021, αλλά και ευκαιρίες να ενισχύσουν το δίκτυο των πελατών τους και να εξασφαλίσουν περισσότερα έργα μέσα από το οικοσύστημα των συνεργατών της τράπεζας.

Halfpoint Images via Getty Images

Ο συνεργάτης που εξασφαλίζει ακόμη περισσότερα κίνητρα για τους πελάτες σας

Πέρα από τα οφέλη για τις επιχειρήσεις ωστόσο, η Eurobank ως συνεργάτης προσφέρει εκπτώσεις και προνόμια και για τους πελάτες των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, που θα τους δώσουν ακόμη περισσότερα κίνητρα να τις προτιμήσουν. Έτσι, οι πελάτες των συνεργατών της τράπεζας που εντάσσονται στο πρόγραμμα Εξοικονομώ 2021 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μπορούν, εκτός από επιχορήγηση, να λάβουν και δάνειο με 100% επιδότηση των τόκων για τη χρηματοδότηση των εργασιών στο ακίνητό τους. Όσοι από αυτούς λαμβάνουν δάνειο από την Eurobank στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν αυτοματοποιημένη, ψηφιακή διαδικασία υποδοχής αιτημάτων χρηματοδότησης πελατών, άμεση και αυτόματη ενημέρωση με email ή SMS, σε περίπτωση εκκρεμοτήτων σε θέματα αίτησης, επιβράβευση με 20 ευρώ €πιστροφή στην τελική εκταμίευση του δανείου σε ενεργή χρεωστική ή πιστωτική κάρτα τους Eurobank που συμμετέχει στο πρόγραμμα €πιστροφή, καθώς και εκπτώσεις σε νέα συμβόλαια για ασφαλιστικά προγράμματα ζωής και σπιτιού της Eurolife FFH (25% έκπτωση για νέα συμβόλαια ασφάλισης κατοικίας και περιεχομένου και 10% έκπτωση για νέο συμβόλαιο ασφάλειας ζωής δανειολήπτη).

Δημοφιλή