ΔΙΕΘΝΕΣ
16/12/2019 12:36 EET | Updated 16/12/2019 13:16 EET

Συνελήφθη ο δρομέας που χτύπησε και τσίμπησε τα οπίσθια δημοσιογράφου σε live μετάδοση

Ήθελε, λέει, να της κάνει ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη και δεν κατάλαβε πως το χέρι του βρέθηκε στους γλουτούς της.

Η δημοσιογράφος Άλεξ Μποζάρτζιαν μετέδιδε ζωντανά για τον τηλεοπτικό σταθμό WSAV-TV όταν ένας δρομέας που μετείχε στην διοργάνωση Savannah Bridge Run στην Τζώρτζια των ΗΠΑ καθώς την πλησίαζε από πίσω την χτύπησε με το χέρι του στους γλουτούς της.

Καθώς η απευθείας μετάδοση συνεχίζεται η γυναίκα είναι εμφανώς ξαφνιασμένη και ενοχλημένη ενώ για λίγο χάνει την συγκέντρωσή της αλλά συνεχίζει να δίνει το ρεπορτάζ ενώ άλλοι δρομείς περνούν από πίσω της κάνοντας φατσούλες στην κάμερα και στέλνοντας φιλιά.

Η δημοσιογράφος μίλησε για το περιστατικό λέγοντας πως αυτή η συμπεριφορά όχι μόνο είναι απαράδεκτη και προσβλητική αλλά δυστυχώς είναι και μια συμπεριφορά που ακόμη και στις μέρες υπάρχουν άνδρες που θεωρούν ότι είναι επιτρεπτή και αποδεκτή.  

«Με ατίμασε, μου συμπεριφέρθηκε σαν να ήμουν ένα αντικείμενο, με ντρόπιασε...Καμία γυναίκα δεν θα πρέπει να ανέχεται ΠΟΤΕ αυτή τη συμπεριφορά, ούτε στη δουλειά ούτε πουθενά αλλού!! Να γίνεται καλύτεροι» έγραψε η δημοσιογράφος στο Twitter ενώ στην κατάθεσή της ανέφερε πως ο άνδρας όχι μόνο την χτύπησε τα οπίσθια αλλά και την τσίμπησε και μάλιστα πολύ δυνατά.

Μερικές ώρες αργότερα, η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Σαβάνα, Μπιάνκα Τζόνσον ανακοίνωνε πως ο δράστης ήταν ένας 43χρονος άνδρας, κάτοικος της Τζώρτζια ονόματι Τόμας Κάλαγουεϊ ο οποίος και συνελήφθη και πέρασε τουλάχιστον το βράδυ της Παρασκευής στο κρατητήριο ενώ πλέον δεν έχει δικαίωμα να μετάσχει σε άλλες ανάλογες διοργανώσεις, όπως γράφει η HuffPost US. Ο δικηγόρος του αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση 

Ο Κάλαγουεϊ από την πλευρά, όπως γράφει ο Guardian, μίλησε στα κανάλια παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή για το γεγονός αν και αρχικά φαινόταν πως ήθελε να απολογηθεί: «Ήταν μια απαράδεκτη πράξη και ένα φοβερό λάθος» είπε αλλά πρόσθεσε πως αρχική του πρόθεση ήταν να χτυπήσει φιλικά τη δημοσιογράφο στην πλάτη ή στον ώμο και δεν κατάλαβε, παρά μόνο όταν είδε το βίντεο, πως την είχε αγγίξει στους γλουτούς.

«Η πράξη σε βάρος της δημοσιογράφου...είναι καταδικαστέα και απαράδεκτη» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το περιστατικό ο τηλεοπτικός σταθμός στον οποίο εργάζεται η Άλεξ Μποζάρτζιαν. «Κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τόση ασέβεια. Η προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι θέμα ύψιστης σημασίας για εμάς».

Η σεξουαλική παρενόχληση είναι πλημμέλημα στην Πολιτεία της Τζώρτζια και τιμωρείται με φυλάκιση έως ενός έτους.

Πηγή: The Guardian

 

Sponsored Post