Δρόμος σε βουνό του Μεξικό απαιτεί από τους οδηγούς να οδηγούν σε λάθος πλευρά του δρόμου

Πρέπει συνεχώς να προσέχετε τη σήμανση του δρόμου και να οδηγείτε στη λάθος πλευρά όταν σας ζητηθεί.
.
.
Youtube

Η οδήγηση σε στενές στροφές σε ορεινούς δρόμους με στροφές είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά η οδήγηση στην αντίθετη πλευρά του δρόμου προκαλεί επίσης σύγχυση.

Το Κούμπρες Ντε Σέρα Ντε Ακουλτζίγκο ή Ακουλτζίγκο Χάιντς του Μεξικού είναι μια ορεινή περιοχή στην πολιτεία Βερακρούζ της χώρας που διασχίζεται από έναν δρόμο με στροφές που οι οδηγοί φορτηγών δυσκολεύονταν να διασχίσουν λόγω των στενών στροφών του.

Επειδή τα μεγάλα οχήματα δεν μπορούσαν να κατέβουν σε ορισμένες από αυτές τις στροφές χωρίς να περάσουν στην εσωτερική λωρίδα, κάποιος σκέφτηκε να αλλάξει τις λωρίδες σε αυτά τα δύσκολα τμήματα.

Οδηγώντας στο Σέρα Ντε Ακουλτζίγκο, όπως είναι γνωστός ο δρόμος, πρέπει συνεχώς να προσέχετε τη σήμανση του δρόμου και να οδηγείτε στη λάθος πλευρά όταν σας ζητηθεί.

Οι αλλαγές λωρίδας συνήθως συμπίπτουν με τις πιο μεγάλες στροφές στο Σέρα Ντε Ακουλτζίγκο, διευκολύνοντας έτσι τη στροφή των βαρέων οχημάτων. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η παράξενη αυτή μέθοδος οδήγησε σε μείωση των ατυχημάτων σε αυτόν τον δρόμο.

Παρόλο που το φαινομενικά μπερδεμένο σύστημα φαίνεται να λειτουργεί όπως είχε προβλεφθεί, είναι καλύτερο να οδηγησετε στις ορεινές στροφές του Ακουλτζίγκο κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε περιόδους που η ομίχλη δεν αποτελεί πρόβλημα.