Drones της ΕΛ.ΑΣ. «σαρώνουν» τη Μύκονο για «κορόνα-πάρτι»

Οι «αμαρτωλές» βίλες και η κοκαΐνη: Τα «αδιάθετα» ναρκωτικά ζητούν πελάτες.
ASSOCIATED PRESS

«Απόβαση» στο νησί των ανέμων έχουν κάνει κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, της Δίωξης Ναρκωτικών και της Τροχαίας από την Αθήνα.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που έχει την «κεντρική» εικόνα για τα περιστατικά που απασχολούν τις Αρχές στη Μύκονο εκπόνησε εδώ και αρκετές εβδομάδες σχέδιο για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών, της αποτροπής των «κορώνα-πάρτι», των διαρρήξεων αλλά και των τροχαίων ατυχημάτων. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζουν ότι τους τελευταίους μήνες οργανωμένες ομάδες επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την αυξημένη τουριστική κίνηση στο νησί για να κερδίσουν πολλές χιλιάδες ευρώ με εγκληματικές πράξεις.

«Πρόκειται για τη συνήθη καλοκαιρινή μετακόμιση κυκλωμάτων στη Μύκονο. Εκτός όμως από τα ναρκωτικά, παρατηρείται έντονο πρόβλημα με τα τροχαία, ενώ ο εντοπισμός των πάρτι είναι προτεραιότητα καθώς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Γι’ αυτό χρησιμοποιούνται και τεχνικά μέσα για την αποτροπή τους, όπως και πληροφοριακό δίκτυο με συγκεκριμένη στόχευση», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Παράλληλα, «επαγγελματίες» διοργανωτές πάρτι αγνοούν τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας και επιμένουν να οργανώνουν γλέντια σε χλιδάτες βίλες. Αυτός είναι ο λόγος που στο νησί των ανέμων βρίσκονται έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι προσπαθούν παράλληλα να συνδέσουν τη διακίνηση ναρκωτικών με τα «κορώνα-πάρτι». Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σε αρκετά από αυτά τα γλέντια γίνεται εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών, συνήθως κοκαΐνης που πωλείται «χρυσάφι». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές πληροφόρησης προσθέτουν ότι στο νησί ενδεχομένως να έχουν φτάσει ποσότητες ναρκωτικών που έχουν μείνει αδιάθετες –λόγω της κατάστασης με την πανδημία και του κλεισίματος των καταστημάτων στις 24.00- με αποτέλεσμα κάποιοι να επιδιώκουν διακαώς τη διοργάνωση πάρτι για να τις «σπρώξουν». Οι διακινητές που μπορεί να δρούσαν σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά, όπου πουλούσαν την πραμάτεια τους σε πελάτες, δε μπορούν εκ των πραγμάτων να συνεχίσουν να «δουλεύουν» με τον ίδιο τρόπο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουν επιστρατευτεί και drones της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία είναι χρήσιμα κατά τη διάρκεια της νύχτας για την ανίχνευση σημείων συνωστισμού σε βίλες.

Ένα drone χρησιμοποιήθηκε και χθες (Τετάρτη) τα ξημερώματα για να δώσει εικόνα στους αστυνομικούς για γλέντι περίπου 400 ατόμων σε βίλα της Μυκόνου που βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Οι αστυνομικοί είχαν, πριν πραγματοποιήσουν την επέμβαση για τη διάλυση του πάρτι, την πληροφορία ότι ζευγάρι τουριστών, ένας άνδρας από την Ισπανία και η σύντροφός του από τη Βενεζουέλα, βρίσκονται στη συγκεκριμένη βίλα. Οι Αρχές είχαν τα στοιχεία τους, διότι είχαν παραβιάσει την καραντίνα φεύγοντας παράνομα από το ξενοδοχείο όπου έπρεπε υποχρεωτικά να βρίσκονται για δύο εβδομάδες. Οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι έξω από τη βίλα και όταν είδαν το ζευγάρι να βγαίνει, το σταμάτησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην κατοχή τους βρέθηκε μικρή ποσότητα κοκαΐνης. Το επόμενο βήμα των αστυνομικών ήταν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον διαχειριστή της βίλας.

Υπενθυμίζεται ότι στη Μύκονο είχε μεταβεί για όλα τα παραπάνω θέματα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα τέλη του περασμένου μήνα.

«Απευθύνω σε όλους τους Μυκονιάτες, και κυρίως στους επιχειρηματίες, μήνυμα αποφασιστικότητας ότι θα κρατήσουμε, με κάθε νόμιμο μέσο, το νησί υγιές και ασφαλές. Τη Μύκονο, τις Κυκλάδες, την Ελλάδα. Είναι στο χέρι μας (…) Αυτό σημαίνει, πρώτα απ′ όλα, η προσωπική ευθύνη του καθενός, η ευθύνη για να τηρούνται τα πρωτόκολλα σύμφωνα με τις αποφάσεις των επιστημόνων και της κυβέρνησης, ταυτόχρονα οι αυστηροί έλεγχοι από τις Αρχές, έτσι ώστε όλοι μαζί να βγάλουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο που είναι τόσο κρίσιμη για τους εργαζόμενους, για τις επιχειρήσεις, για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας. Θα ξανάρθουμε σύντομα για να εποπτεύσουμε όλα αυτά τα μέτρα. Καλώ όλους να επιδείξουν αίσθημα ευθύνης έτσι ώστε, αυτή τη δύσκολη περίοδο, να πάμε όλοι μαζί με τις λιγότερες δυνατές ζημιές», είχε δηλώσει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός είχε αναφερθεί και στην ίδρυση νέας υπηρεσίας, Αστυνομική Υποδιεύθυνση, στη Μύκονο με 120 αστυνομικούς, με επικεφαλής ανώτερο αξιωματικό. Τη στέγαση της Υποδιεύθυνσης ανέλαβε ο Δήμος.

«Αυτή τη στιγμή απλώνονται οι αστυνομικές δυνάμεις με σχέδιο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα, την ανομία και να πατάξουμε κάθε άδικη πράξη που γίνεται στο νησί τα τελευταία χρόνια. Στόχος μας είναι η νομιμότητα, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Στόχος μας είναι η κοινωνική ειρήνη, η ανάπτυξη και η ευημερία του νησιού. Θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε σχέδιο», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Δημοφιλή