ΔΙΕΘΝΕΣ
20/05/2019 13:41 EEST

Η Αίγυπτος αποκτά νέα πρωτεύουσα - Και νέο εντυπωσιακό Προεδρικό Μέγαρο

Τέλος στο Κάιρο από τον Ιούνιο, όπως όλα δείχνουν.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου προσπαθεί να δημιουργήσει νέες πόλεις σε μια προσπάθεια να αμβλύνει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στο Κάιρο. Η πρώτη φάση της μετάβασης αναμένεται τον Ιούνιο. Η – μέχρι στιγμής – ανώνυμη πόλη απέχει 40 χιλιόμετρα από το Κάιρο και θα εξαρτηθεί από τους ιθύνοντες αν όντως πληροί τις προϋποθέσεις.

Στα ήδη ολοκληρωμένα έργα είναι τα ακόλουθα: 20 ουρανοξύστες που έχουν κατασκευεί από την Κίνα, ένα από τα πιο ψηλά κτίρια στην Αφρική, ξενοδοχεία που διαθέτουν συνολικά 40.000 δωμάτια για την περιοχή, «γειτονιές» επιχειρήσεων και κατοικίες για 6,5 εκατ. ανθρώπους. Ακόμη, ένα πάρκο που είναι διπλάσιο από το κεντρικό πάρκο της Νέας Υόρκης, 2.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα, ένα πάρκο τεχνολογίας και καινοτομίας, νοσοκομεία και κλινικές, 1.250 τζαμιά, ηλεκτρική σιδηροδρομική σύνδεση με το Κάιρο και 90 τετραγωνικά χιλιόμετρα στρέμματα φωτοβολταϊκής εκμετάλλευσης. Πώς να μην πληροί τις προϋποθέσεις;

Ωστόσο, αυτό που κεντρίζει το κτίριο του εκάστοτε επισκέπτη είναι το νέο προεδρικό κτίριο, που θα ζήλευε κάθε χώρα του Δυτικού μπλοκ. Ο πρόεδρος της χώρας Αλ-Σίσι αναμένεται να μετακομίσει εκεί τον Ιούνιο. Αν και περαιτέρω πληροφορίες για το εν λόγω κτίριο δεν έχουν δοθεί στο φως της επικαιρότητας μέχρι στιγμής, από μια πρώτη ματιά φαίνεται χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, πολυτελέστατο και υπερπλήρες.

Μέσα στον Ιούνιο θα μεταφερθούν και οι πρεσβείες στη νέα πόλη. Ο Αλ-Σίσι πάντως θα έχει σοβαρό λόγο να θέλει να μετακομίσει όσο νωρίτερα γίνεται.

 

Sponsored Post