Η Άμπερ Χερντ θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που δικαίωσε τον Τζόνι Ντεπ

Η ηθοποιός σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας που ευνοεί σε μεγάλο βαθμό τον πρώην σύζυγό της, επιβεβαίωσε εκπρόσωπός της στη Huffpost.
LOADINGERROR LOADING

Η Άμπερ Χερντ σκοπεύει να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας στην αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην συζύγου της Τζόνι Ντεπ εναντίον της, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ηθοποιού στη HuffPost.

Ένα δικαστήριο στο Φέρφαξ της Βιρτζίνια, την Τετάρτη, έκρινε ότι η Χερντ δυσφήμησε σκόπιμα και κακόβουλα τον πρωταγωνιστή των «Πειρατών της Καραϊβικής» σε ένα άρθρο της Washington Post το 2018 στο οποίο ανέφερε ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης. Ο Ντεπ έλαβε αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων ως συνολική αποζημίωση, την οποία ο δικαστής Πένυ Αζκαράτε μείωσε σε κάτι περισσότερο από 10 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το ανώτατο όριο της Πολιτείας. Ο Ντεπ μήνυσε αξιώνοντας 50 εκατομμύρια δολάρια για το άρθρο του 2018.

Το δικαστήριο επιδίκασε στη Χερντ δύο εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την ανταγωγή της. Η Χερντ είχε υποβάλει ανταγωγή 100 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του Ντεπ αφού ο δικηγόρος του χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της ως ”φάρσα”. Η Χερντ κατέθεσε ότι δέχθηκε σωματική και σεξουαλική επίθεση από τον Ντεπ περισσότερες από δώδεκα φορές. Ο Ντεπ υποστήριξε ότι η πρώην σύζυγός του επινόησε τις κατηγορίες για κακοποίηση και ότι εκείνη ήταν αυτή που του επιτέθηκε σωματικά. Και οι δύο ηθοποιοί ισχυρίζονται ότι η καριέρα τους έχει καταστραφεί από τον άλλον.

Η ιστοσελίδα EW.com ανέφερε πρώτη ότι η Χερντ σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της ετυμηγορίας. Μετά την έκδοση της απόφασης, η ηθοποιός είπε σε μια δήλωση ότι η απογοήτευσή της ήταν «πέρα από τα λόγια», περιγράφοντας την ετυμηγορία ως ένα «πισωγύρισμα» για τις γυναίκες «σε μια εποχή που όταν μια γυναίκα μιλούσε ανοιχτά κινδύνευε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια».

«Είμαι κατακαρρωμένη που η σωρεία των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν αρκετή να αντισταθεί απέναντι στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου».

Η Χερντ ισχυρίζεται δημόσια από το 2016 ότι ο Ντεπ την κακοποίησε σωματικά κατά τη διάρκεια της σχέσης τους, η οποία ξεκίνησε μετά τη γνωριμία τους στα γυρίσματα της ταινίας «The Rum Diary» το 2011. Παντρεύτηκαν το 2015, αλλά μόλις 15 μήνες αργότερα, η Χερντ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και έκδοση προσωρινού περιοριστικού διατάγματος, επικαλούμενη ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Δημοφιλή