ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/01/2018 15:45 EET | Updated 22/01/2018 16:42 EET

Η απάντηση της ΕΡΤ στην κριτική για τη μη κάλυψη του συλλαλητηρίου

Alexandros Avramidis / Reuters

Καλύψαμε το συλλαλητήριο όπως κάθε κινητοποίηση, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή της η ΕΡΤ, μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε, και αναφέρει ότι έδωσε περισσότερο τηλεοπτικό χρόνος το γεγονός από τα ιδιωτικά κανάλια.

Σε ανακοίνωση της η ΕΡΤ, σχετικά με το συλλαλητήριο, επισημαίνει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα για την κάλυψη του χθεσινού συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της εταιρείας επισημαίνει τα εξής:

Η ΕΡΤ κάλυψε χθες και σήμερα ειδησεογραφικά το συλλαλητήριο, με εκτενή ρεπορτάζ που μετέδωσαν όλα τα δελτία και οι ενημερωτικές εκπομπές της, ακριβώς όπως γίνεται παγίως για την κάλυψη κάθε κινητοποίησης.

Ο χρόνος που διατέθηκε από την ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα ήταν σαφώς μεγαλύτερος από αυτόν που διέθεσαν τα ιδιωτικά κανάλια. Τα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί  και είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Όσον αφορά σε κατηγορίες περί εσφαλμένης πληροφόρησης από την ιστοσελίδα της ΕΡΤ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, αυτό οφείλεται σε ένα – εμφανές για κάθε καλόπιστο – ανθρώπινο λάθος, το οποίο διορθώθηκε σε λίγα λεπτά. Το ίδιο δε λάθος έκαναν πολλές επίσημες ιστοσελίδες ιδιωτικών μέσων, χρησιμοποιώντας πληροφορίες από την ίδια πηγή με την ΕΡΤ. Παρότι βεβαίως η ΕΡΤ το διόρθωσε πρώτη, συγκεκριμένοι κύκλοι επιλέγουν για μία ακόμα φορά τη στοχοποίηση μόνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.»

 

ΠΟΣΠΕΡΤ:  Και η ΝΔ... το βιολί της

«Η γνωστή ΝΔ μέσα στην αντιπολιτευτική της απελπισία και την πολιτική της ανεπάρκεια, ξιφούλκησε πάλι εναντίον της ΕΡΤ για ένα ανθρώπινο λάθος και μια παράλειψη που προερχόταν από το ΑΠΕ και αναπαρήχθη από τηλεοπτικούς σταθμούς και σάιτ μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Επισημαίνει πως «η ηγεσία της ΝΔ όπως κάνει σε καθημερινή βάση, επιτίθεται χυδαία και για ασήμαντους λόγους στην ΕΡΤ και στους εργαζόμενούς της κάνοντας την τρίχα τριχιά, προσπαθώντας να απαξιώσει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της, βέβαια χωρίς αποτέλεσμα και τονίζει: «Οι θιασώτες του μαύρου δεν μπορούν να χωνέψουν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και ελλείψει πολιτικού λόγου και προγράμματος επιδίδονται σε έναν πόλεμο μηδενισμού και συκοφαντίας».

Στη συνέχεια, η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει πως «όσο για τους συναδέλφους μας που στοχοποιούνται από ακροδεξιά και φασιστικά στοιχεία δηλώνουμε ότι αποτελεί τίτλο τιμής», όπως τίτλος τιμής, συμπληρώνει, είναι για όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ «η αποδεδειγμένα αταλάντευτη και αγωνιστική στάση μας απέναντι στον φασισμό, στην μισαλλοδοξία και τον διχασμό».

«Είμαστε δίπλα και μαζί τους και όλοι μαζί… Συνεχίζουμε» διαμηνύει καταληκτικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Εργαζομένων Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.