ΔΙΕΘΝΕΣ
31/10/2019 11:06 EET | Updated 31/10/2019 11:55 EET

Η Boeing καθηλώνει 50 Boeing 737 NG παγκοσμίως λόγω επικίνδυνων ρωγμών

Η εταιρεία δεν έκανε κάποιο άλλο σχόλιο σχετικά με την είδηση.

David Ryder via Getty Images

Πενήντα περίπου αεροσκάφη Boeing 737 καθηλώνει η Boeing παγκοσμίως εξαιτίας ρωγμών που απειλούν την ασφάλειά τους, ανέφερε την Πέμπτη το πρακτορείο Reuters.

Η εταιρεία δεν είναι διαθέσιμη για περαιτέρω σχόλια.

Οι Qantas Airways και Southwest Airlines πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους στοBoeing 737 αφού διαπιστώθηκε πως υπάρχουν πολλά αεροπλάνα που χρειάζονται άμεσα επιδιορθώσεις.

Το γαλλικό πρακτορείο AFP έκανε λόγο για 50 αεροσκάφη που πρόκειται να αποσυρθούν.

Η Qantas από τη μεριά της φέρεται να δήλωσε: «Ακόμα και να υπάρχει ρωγμή, δεν θέτει αμέσως σε κίνδυνο την ασφάλεια του αεροσκάφους. Δεν θα χρησιμοποιούσαμε ποτέ ένα αεροπλάνο αν δεν ήμασταν 100% σίγουροι για την ασφάλειά του».

Τον περασμένο μήνα οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές διέταξαν τους ελέγχους όλων των αεροσκαφών 737 NG που δεν έχουν πετάξει πάνω από 30.000 φορές.

Το ζήτημα προέκυψε μετά την αναγκαστική απόσυρση του νέου μοντέλου 737 Max τον Μάρτιο, έπειτα από δύο θανατηφόρες συντριβές, στην Ινδονησία και την Αιθιοπία, που κόστισαν τη ζωή 346 ατόμων.

Την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Dennis Muilenburg είπε στις δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ πως η επιχείρηση έχει κάνει λάθη σε σχέση με τον στόλο 737.

Ο ομοσπονδιακός γραμματέας της Ένωσης Αδειούχων Μηχανικών Αεροσκαφών της Αυστραλίας, Steve Purvinas, μίλησε για 33 αεροσκάφη που θα πρέπει να μείνουν καθηλωμένα μέχρι η εταιρεία να διαπιστώσει ποια είναι ασφαλή και ποια όχι.

Άλλος εκπρόσωπος της Boeing δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο AFP ότι περίπου 1.000 αεροσκάφη παγκοσμίως «έφτασαν στο όριο επιθεώρησης».

(Με πληροφορίες από Reuters)

Sponsored Post