Η Χεζμπολάχ αρνείται ότι γνωρίζει κάτι για την επίθεση κατά του Ρούσντι

Η Χεζμπολάχ δεν έχει «καμία απολύτως πληροφορία» για τις πολιτικές απόψεις των γονέων ή του Ματάρ, καθώς ζούσαν στο εξωτερικό.
.
.
TWITTER @HORATIOGATES3 via via REUTERS

Ένας αξιωματούχος της ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ στο Λίβανο που έχει την υποστήριξη του Ιράν, δήλωσε σήμερα ότι η οργάνωση δεν έχει κάποια πρόσθετη πληροφορία για την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι.

«Δεν γνωρίζουμε κάτι για την υπόθεση αυτή. Έτσι, δεν θα σχολιάσουμε,» δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters, μιλώντας ανώνυμα.

Η Χεζμπολάχ υποστηρίζεται από το Ιράν, του οποίου ο προηγούμενος ανώτατος ηγέτης, ο Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, το 1988 εξέδωσε φετφά, ή θρησκευτικό διάταγμα, που καλούσε τους μουσουλμάνους να σκοτώσουν τον Ρούσντι για βλασφημία.

Ο ύποπτος δράστης αναγνωρίστηκε από την αστυνομία ως ο 24χρονος Χαντί Ματάρ από το Νιου Τζέρσεϊ. Ο Ματάρ έχει καταγωγή από το Λίβανο και η οικογένειά του κατάγεται από την πόλη Γιαρούν του νότιου Λιβάνου, δήλωσε στο Reuters ο δήμαρχος της Γιαρούν, Αλί Τεχφέ.

Ο Τεχφέ είπε ότι οι γονείς μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Ματάρ γεννήθηκε και μεγάλωσε εκεί.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Ματάρ ή οι γονείς του συνδέονται ή υποστηρίζουν τη Χεζμπολάχ, ο Τεχφέ είπε ότι δεν έχει «καμία απολύτως πληροφορία» για τις πολιτικές απόψεις των γονέων ή του Ματάρ, καθώς ζούσαν στο εξωτερικό.