Η ΕΥΠ στις έρευνες για την τραγωδία στη Λιβύη

Ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του συμβάντος.
.
.
@TheLibyaUpdate

Η ΕΥΠ συμμετέχει στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη από το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις συνθήκες της τραγωδίας στη Λιβύη την Κυριακή, που κόστισε τη ζωή σε πέντε Έλληνες, μέλη της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, και βύθισε σε τριήμερο πένθος τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες, μεταξύ των οποίων πώς το όχημα συγκρούστηκε με το λεωφορείο, που είχε συνοδεία λιβυκών δυνάμεων, όσο και το πώς προέκυψε τόσο μεγάλη φωτιά.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η ΕΥΠ συνδράμει σε πληροφοριακό επίπεδο, με την εικόνα να είναι προς το παρόν συμβατή με τροχαίο δυστύχημα και τυχαίο γεγονός, ενώ η έκρηξη και η φωτιά δικαιολογούνται από το τροποποιημένο ντεπόζιτο του οχήματος- ωστόσο η έρευνα είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο.

Μεταξύ των νεκρών είναι τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο πολίτες- διερμηνείς που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς του υπουργείο Εξωτερικών. Δεκατέσσερις είναι οι τραυματίες.

Ενημέρωση για τις ακριβείς συνθήκες και τα μέτρα ασφαλείας του δυστυχήματος ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την κυβέρνηση να τονίζει πως τα αίτια θα διερευνηθούν.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με αναφορές, μπροστά και πίσω από το λεωφορείο με τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής υπήρχαν λιβυκά στρατιωτικά οχήματα, και το διερχόμενο αυτοκίνητο, που ήταν στο αντίθετο ρεύμα, εξετράπη της πορείας του και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο. Το αυτοκίνητο φέρεται να είχε μια επιπλέον δεξαμενή με 200 λίτρα καύσιμο, που ανεφλέγη λόγω της σύγκρουσης.

Η αρχική ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο για τραυματίες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν σχετικές διευκρινίσεις.