ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/11/2018 21:06 EET | Updated 15/11/2018 21:34 EET

Η εκδήλωση του ΕΟΠΕ στη Σύνοδο Ειρήνης στη Γενεύη

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή φορά η επιστημονική εκδήλωση του ΕΟΠΕ στην Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης (5-9 Νοεμβρίου). Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων με συνδιοργανωτές τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» διοργάνωσαν ειδική συνεδρίαση με θέμα «Πως οι νέες τεχνολογιές, η καινοτομία και ο στρατηγικός σχεδιασμός μπορούν να χαράξουν το δρόμο για μία βιώσιμη εδραίωση της ειρήνης» (How new technologies, innovation and key strategies can pave the way for sustainable peacebuilding: Promoting the cooperation among local-international actors and governments).

Κύριοι Ομιλητές ήταν ο Δρ. Ιωάννης Πολλάλης, ο Δρ. Ιωάννης Τζιβάρας, η κα Αφροδίτη Αναστασάκη και ο κ. Δημήτρης Μπατάκης. Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από την Γενική Γραμματέα της «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», κα Ιωάννα Καρυοφύλλη, η οποία εκπροσώπησε την Πρόεδρο του Σωματείου, κα Κατερίνα Παναγοπούλου και τον Εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, κ. Γεώργιο Παπαδάτο. Τον συντονισμό της συζήτησης διεξήγαγε η Εκπρόσωπος του ΕΟΠΕ στον ΟΗΕ στη Γενεύη, κα Αφροδίτη Αναστασάκη. Την επιστημονική επιμέλεια της συνεδρίασης είχε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΕ, κ. Συμεών Σιδηρόπουλος. Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συνδρομή των δύο Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Eργαστήριο Στρατηγικής Ηγεσίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού iLEADS και το Eργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας - Labhem.

 

Το πρόγραμμα όπως είχε αναρτηθεί στη σελίδα του προγράμματος:

Σύντομες εισαγωγικές παρεμβάσεις από:

κα. Ιωάννα Καρυοφύλλη – Γενική Γραμματέας «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ»

κ. Γεώργιος Παπαδάτος – Κύριος Εκπρόσωπος στη Γενεύη «EPLO»

Ομιλητές:

Δρ. Ιωάννης A. Πολλάλης, Καθηγητής Στρατηγικής & Διευθυντής του Ερευνητικού Εργαστηρίου για την Στρατηγική Ηγεσία και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό (iLEADS), Πανεπιστήμιο Πειραιώς / PhD ειδίκευση στη Στρατηγική των Επιχειρήσεων & των Πληροφοριακών Συστημάτων, UniversityofPittsburghUSA (KatzBusinessSchool) – «Ψηφιακός Μετασχηματισμός & Καινοτομία: Το μέλλον των ειρηνευτικών δραστηριοτήτων του Ο.Η.Ε.»

Δρ. Ιωάννης Π. Τζιβάρας, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, ΔΠΘ, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου για τον Ο.Η.Ε. – «Ο σύνδεσμος μεταξύ της τεχνολογίας ειρήνης (Peacetech) και της Οικοδόμησης Ειρήνης (Peacebuilding): Νέες Τεχνολογίες για την Πρόληψη Συγκρούσεων και Βίας.

κα. Αφροδίτη Αναστασάκη – Kύρια Αντιπρόσωπος του ΕΟΠΕ στη Γενεύη, MScinInnovationandSustainability, με ειδίκευση στα Standards, GovernanceandSustainability, UniversityofGeneva – «Καινοτομία στην Οικοδόμηση της Ειρήνης (Peacebuilding

κ. Δημήτριος Μπατάκης – Αν. Επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΟΠΕ. MSc στη Παγκόσμια Πολιτική Υγείας, LondonSchoolofEconomics – «Πως η Τεχνολογία μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον της Οικοδόμησης Ειρήνης (Peacebuilding

Επιστημονικός Επιμελητής: κ. Συμεών Σιδηρόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ).

Την Πρόεδρο της «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», κα Κατερίνα Παναγοπούλου, εκπρόσωπησε η Γενική Γραμματέας του Σωματείου, κα Καρυοφύλλη. Τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, κ. Φλογαΐτη, εκπροσώπησε ο Εκπρόσωπος του Οργανισμού στη Γενεύη, κ. Παπαδάτος.

 

Στη Γενεύη φιλοξενείται μεγάλος αριθμός διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 40 οντοτήτων των Ηνωμένων Εθνών, κοινότητα σημαντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων και αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες, μαζί, εργάζονται για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την ευημερία, αγγίζοντας τις ζωές των ατόμων σε όλο τον κόσμο. Η Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης προσφέρει την ευκαιρία να συνδεθεί και να τονιστεί το έργο αυτών των παραγόντων και να διευρυνθεί ο χώρος διαλόγου για την οικοδόμηση της ειρήνης και την επίλυση των συγκρούσεων.