ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/06/2018 10:48 EEST | Updated 11/06/2018 10:50 EEST

Η ΕΛ.ΑΣ. γνώριζε για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Eurokinissi

Την εκτίμησή τους ότι η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας θα εισβάλει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη λεωφόρο Κατεχάκη είχαν εκφράσει εδώ και πολλούς μήνες αξιωματικοί αρμόδιων υπηρεσιών.

Αυτός ήταν και ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece,  που είχαν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας από τη φρουρά του κτιρίου. Η εκτίμηση αυτή είχε γίνει και παλιότερα αλλά τα μέτρα εντάθηκαν μετά την εισβολή που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Νοέμβριο ο Ρουβίκωνας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη λεωφόρο Μεσογείων. Αρμόδιοι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι στο μέλλον η αναρχική ομάδα θα εισβάλει και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αυτό τελικά έγινε σήμερα Δευτέρα όταν στις 8.15 το πρωί περίπου 20 μέλη του Ρουβίκωνα εμφανίστηκαν στην εξωτερική είσοδο της πύλης σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας ζητώντας την τρίτη κατά σειρά τακτική άδειά του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ΕΛ.ΑΣ. ήταν προετοιμασμένη για την ενέργεια αυτή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αυξηθεί ο αριθμός των αστυνομικών της φρουράς του κτιρίου, είχαν αυξηθεί οι περιπολίες, ενώ είχε ενεργοποιηθεί σχετικά πρόσθετα υπερυψωμένη σκοπιά που δεν λειτουργούσε στο παρελθόν. Η σκοπιά αυτή είχε ακριβώς το ρόλο της παρατήρησης ατόμων που τυχόν θα προσέγγιζαν το κτίριο από τη λεωφόρο Κατεχάκη.

Στη ΓΑΔΑ προσήχθησαν τελικά μετά την εισβολή 20 άτομα, τα οποία παραμένουν στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας.