ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/01/2018 11:03 EET | Updated 13/01/2018 11:45 EET

Η έλευση του «Θησέα»: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια

Sooc

Έντονα καιρικά φαινόμενα φέρνει από σήμερα Σάββατο το βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας» που κινείται από την Ιταλία προς το Αιγαίο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ανατολικά και νότια. Επίσης αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί- βορειοανατολικοί 7-9 μποφόρ στα βόρεια τμήματα του Αιγαίου, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Για την Αττική ειδικότερα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, κυρίως στην Πάρνηθα, και κατά τη διάρκεια της νύχτας, και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 500 μέτρα). Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παράκτια τμήματα. Βαθμιαία χιονοπτώσεις αναμένονται στα γύρω ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 10 βαθμών Κελσίου.