Η επίθεση του Trump στην Oprah Winfrey στο Τουίτερ όταν παρακολούθησε την εκπομπή της «60 Minutes»

«Ελπίζω η Oprah να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος ώστε να εκτεθεί και να ηττηθεί»

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Donald Trump παρακολούθησε το βράδυ της Κυριακής την εκπομπή της Oprah Winfrey «60 Minutes» και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Twitter όπου σχολίασε την εμφάνιση της Winfrey.

Πιο συγκεκριμένα την προκάλεσε να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών το 2020, αφού πρώτα τη χαρακτήρισε «ανασφαλή».

«Μόλις παρακολούθησα μια πολύ ανασφαλή Oprah Winfrey, την οποία κάποια στιγμή γνώριζα πολύ καλά, να παίρνει συνέντευξη από ένα πάνελ ανθρώπων στην εκπομπή «60 Minutes». Οι ερωτήσεις ήταν μεροληπτικές και προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, τα στοιχεία λάθος. Ελπίζω η Oprah να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος ώστε να εκτεθεί και να ηττηθεί, όπως όλοι οι υπόλοιποι».

Η Winfrey εμφανίστηκε πριν από ένα χρόνο στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS για να συζητήσει για την πολιτική με μια ομάδα ψηφοφόρων από το Μίσιγκαν. Την Κυριακή, προσκάλεσε αυτή την ομάδα στην εκπομπή της για να συνεχίσουν τη συζήτηση, την οποία ο Τραμπ παρακολουθούσε και εξέφρασε τον θυμό του δημόσια.

Η Winfrey προτάθηκε ως πιθανή υποψήφια για τις αμερικανικές εκλογές το 2020 τον προηγούμενο μήνα, μετά τον πολυσυζητημένο λόγο της στα βραβεία Χρυσών Σφαιρών. Ωστόσο, νωρίτερα είχε δηλώσει ότι δεν την ενδιαφέρει μια τέτοια θέση.

Την προηγούμενη εβδομάδα όμως, η δημοφιλής παρουσιάστρια και ακτιβίστρια είπε: «Αν ο Θεός ήθελε πραγματικά να «τρέξω» στις εκλογές, δεν θα μου το έλεγε κάπως; Και δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο», είπε η Winfrey.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στη Βρετανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.