Η Eva Green σε ρόλο αστροναύτη στη νέα sci-fi ταινία «Proxima»

Η Eva Green σε ρόλο αστροναύτη στη νέα sci-fi ταινία «Proxima»
Jean-Paul Pelissier / Reuters

Τα γυρίσματα της ταινίας με τίτλο PROXIMA που έχουν ως θέμα τη ζωή και την εκπαίδευση μιας γυναίκας αστροναύτη, ολοκληρώθηκαν στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, μεταδίδει το πρακτορείο Kazinform του Καζακστάν. Τον ρόλο της γυναίκας κοσμοναύτη υποδύεται η γνωστή γαλλίδα ηθοποιός Eva Green, που έχει παίξει στις γνωστές ταινίες «Casino Royale» «Miss Peregrine -Home for Peculiar Children» και άλλες, ενώ συμπρωταγωνιστής της είναι ο αμερικανός συνάδελφος της, Matt Dillon.

Σκηνοθέτρια της ταινίας, που έχει ως θέμα το διάστημα, είναι η Γαλλίδα Alice Winocour. Η Green υποδύεται την γυναίκα αστροναύτη, η οποία θα συμμετάσχει σε μια μεγάλης διάρκειας αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ωστόσο η προετοιμασία της δεν αφορά μόνο τις καθαρά τεχνικές πλευρές της εκπαίδευσης, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον οποιοδήποτε αστροναύτη που συμμετέχει σε κάποια αποστολή. Ως γυναίκα αστροναύτης, που έχει θέσει ως στόχο να πάει στο διάστημα, ο οποίος κατά κάποιο τρόπο είναι πιο σημαντικός από την ίδια τη ζωή, πρέπει κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης να ξεπεράσει τους φόβους και τις αγωνίες για τη μικρή της κόρη την οποία θα πρέπει να αποχωριστεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα γυρίσματα της ταινίας στο διαστημικό συγκρότημα «Μπαϊκονούρ» διήρκησαν μια εβδομάδα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της πόλης Μπαϊκονούρ. Γυρίσματα επίσης έγιναν στην Πόλη των Άστρων που βρίσκεται στα προάστια της Μόσχας και είναι η πόλη των ρώσων κοσμοναυτών, όπου η Green, «εκπαιδεύθηκε» για την διαστημική της αποστολή και «προετοιμάσθηκε» ψυχολογικά και ηθικά για να αποχωριστεί την μικρή της κόρη.

Η ταινία είναι κοινή παραγωγή της ρωσικής εταιρείας Tandem production και της γαλλικής κινηματογραφικής εταιρείας Dharamsala.

Η Ρωσία είχε μισθώσει το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, για 20 χρόνια, βάσει συμφωνίας που είχαν υπογράψει στις 10 Δεκεμβρίου του 1994 ο ρώσος πρόεδρος Boris Yeltsin και ο πρόεδρος του Καζαχστάν Nursultan Nazarbayev . Το 2004 η συμφωνία μίσθωσης επεκτάθηκε έως το 2050 . Η ετήσια μίσθωση ανέρχεται στα 115 εκατομμύρια δολάρια. Καθ’ όλη την χρονική διάρκεια που ισχύει η συμφωνία μίσθωσης του κοσμοδρομίου του Μπαϊκονούρ, η Ρωσία έχει καταβάλλει στο Καζακστάν το ποσό των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)