Η ηγεσία σε 14 εικόνες

Ηγεσία και Αθωνικό μάνατζμεντ
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Μαθήματα Ηγεσίας μέσα από την σοφία και την υπερχιλιετή εμπειρία του Αγίου Όρους.

Ο μέσος όρος ηλικίας ενός επιτυχημένου ιδρυτή εταιρίας είναι 45 ετών, σύμφωνα με το Harvard Business Review. H επιχειρηματικότητα σε ηλικία 20 ετών είναι ψέμα. Η μέση ηλικία ενός επιτυχημένου επιχειρηματία είναι 42 ετών (ΜΙΤ Management School).

Είναι μύθος να αφήνουμε τις σπουδές μας, για να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ο Mark Zuckerberg και ο Bill Gates, είναι οι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας.

Η συνεχής εκπαίδευση είναι βασικό συστατικό επιτυχίας.

Η εκπαίδευση μας βοηθάει να μην χάνουμε το στόχο που έχουμε θέσει.

Οι πνευματικές ικανότητες βοηθούν τον ηγέτη να ξεχωρίσει, από ένα manager.

O ηγέτης χρειάζεται να αναδεικύεται μέσα απο την επιχείρηση.

Ο ηγέτης είναι ο “πνευματικός” πατέρας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με το καταστατικό χάρτη του Αγίου Όρους, για να εκλεγεί ένας μοναχός ως ηγούμενος, θα πρέπει να διαθέτει τα παραπάνω προσόντα. Η ηλικία ταυτίζεται με τις έρευνες του Harvard Business Review και MIT Sloan Management School.

Τρία βασικά χαρακτηριστικά ενός ηγέτη.

Μας λένε να κοιτάμε ψηλά “ Sky is the limit”. Να κοιτάμε και χαμηλά, για να δούμε εάν τα πόδια μας πατάνε στο έδαφος.

Βασική διαφοροποίηση ενος ηγέτη, απο ένα manager.

Ο ηγέτης χρειάζεται να έχει στο μυαλό του ότι διοικεί την επιχείρηση ως μια startup εταιρία. Να είναι ευέλικτος, να παίρνει γρήγορα αποφάσεις χωρίς πολλές διαδικασίες.