Η Gigi Hadid κατακρίνει τους body shamers και μιλάει για τη νόσο Χασιμότο

«Χρησιμοποιήστε την ενέργειά σας για να ενθαρρύνετε όσους θαυμάζετε παρά να είστε σκληροί σε αυτούς που δεν θαυμάζετε»
NBC via Getty Images

Η Gigi Hadid κατέκρινε όσους την προσβάλουν και σχολιάζουν αρνητικά το βάρος της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το διάσημο μοντέλο αποκάλυψε την Κυριακή την περιπέτειά της με τη νόσο θυρεοειδίτιδας Χασιμότο, παρακαλώντας τον κόσμο να έχουν περισσότερη ενσυναίσθηση.

«Όλοι εσείς που σχολιάζετε και αναρωτιέστε γιατί έχει αλλάξει το σώμα μου με την πάροδο των χρόνων, ίσως να μην γνωρίζετε ότι όταν ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία στο χώρο στα 17 μου χρόνια, διαγνώστηκα με τη νόσο Χασιμότο. Εσείς που με θεωρούσατε ”πολύ παχιά για τη βιομηχανία” βλέπατε πρήξιμο και κατακράτηση νερού εξαιτίας αυτής της νόσου», έγραψε η Hadid στο Τουίτερ.

Τα tweets της 22χρονης Gigi συνεχίστηκαν, καθώς η ίδια αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το πως αντιμετώπισε τη διάγνωση και επίσης τις επιπτώσεις που η νόσος είχε στο σχήμα του σώματός της.

Η νόσος Χασιμότο είναι μια αυτοάνοση πάθηση που στοχεύει στον θυροειδή. Καθώς ο θυροειδής αδένας σας είναι υπεύθυνος για την παραγωγή ορμονών που συντονίζουν πολλές από τις λειτουργίες του σώματος, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας.

Η Hadid τονίζει στους θαυμαστές της και τους κριτικούς ότι ο σωματότυπός της δεν χρειάζεται να ταιριάζει κάποια συγκεκριμένη προσδοκία ομορφιάς και παρακαλεί να σταματήσουν να την κατηγορούν για χρήση ναρκωτικών ουσιών.

«Χρησιμοποιήστε την ενέργειά σας για να ενθαρρύνετε όσους θαυμάζετε παρά να είστε σκληροί σε αυτούς που δεν θαυμάζετε».

Οι φίλοι της Hadid και συνάδερφοι από το χώρο του μόντελινγκ όπως οι Kendall Jenner, Martha Hunt, Lily Aldridge και Hailey Baldwin, έσπευσαν να στείλουν μηνύματα συμπαράστασης στο Τουίτερ.

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.