Η Google προσλαμβάνει κορίτσια για να σχεδιάσουν εφαρμογές για το κινητό σας

Η Google υποκινήθηκε από το γεγονός ότι ενώ οι μισοί παίκτες κινητών παιχνιδιών είναι γυναίκες, μόνο το ένα τέταρτο των γυναικών δημιουργεί αυτά τα παιχνίδια
Peter Nicholls / Reuters

Η Google προσκάλεσε χιλιάδες έφηβες να σχεδιάσουν παιχνίδια που θα ήθελαν να δουν στον κόσμο του διαδικτύου. Μερικά από αυτά βρίσκονται ήδη προ των πυλών για το Google Play των Android κινητών και τάμπλετ.

Την περασμένη άνοιξη, η Google εγκαινίασε τον διαγωνισμό Change The Game Design, για όσες κοπέλες θέλουν να φτιάξουν τη δικιά τους εφαρμογή. Ανάμεσά τους βρίσκονταν πέντε φιναλίστ που επιλέχθηκαν από μια ομάδα υπαλλήλων της Google. Η νικήτρια ήταν μια 16χρονη από το Βανκούβερ, κερδίζοντας μια υποτροφία ύψουε 10.000 δολαρίων και 15.000 δολάρια για το σχολείο της.

Το παιχνίδι της με το όνομα «Mazu» αφορά τις περιπέτειες μιας νέας κοπέλας σε ένα δάσος που εγκυμονούν πολλοί – και απρόβλεπτοι – κίνδυνοι.

Άλλα παιχνίδια περιλαμβάνουν ήτσν το «The Other Realm», ένα παιχνίδι παζλ αυτοπροσδιορισμού που αναπτύχθηκε από την 14χρονη Λίλι και το «Palette» από την Λάουρεν , 17, που περιγράφεται ως παιχνίδι για «τον αιώνιο αγώνα κάθε καλλιτέχνη: η εύρεση του σωστού χρώματος.

Η Google υποκινήθηκε από το γεγονός ότι ενώ οι μισοί παίκτες κινητών παιχνιδιών είναι γυναίκες, μόνο το ένα τέταρτο των γυναικών δημιουργεί αυτά τα παιχνίδια.
Τα παιχνίδια θα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από την Πέμπτη,
με αφορμή την Εθνική Ημέρα STEAM, μια προσπάθεια να προσελκύσουν παιδιά που ενδιαφέρονται για την Επιστήμη, την Τεχνολογία,την Τέχνη και τά Μαθηματικά. Όλα τα παιχνίδια μπορούν να μεταφορτωθούν δωρεάν.

Πηγή: Phys.org

Πήγαινε στην αρχική σελίδα