ΔΙΕΘΝΕΣ
15/05/2019 16:40 EEST | Updated 15/05/2019 16:42 EEST

Η κλοπή της χρονιάς: Πήγε για test drive και έφυγε με Ferrari αξίας 2 εκατ. ευρώ

Το όχημα κάποτε ανήκε στον διάσημο πρώην οδηγό της Formula 1, Εντι Ιρβάιν.

ASSOCIATED PRESS

Εναν απίστευτο τρόπο για να κάνει δική του μια πανάκριβη Ferrari, την οποία ήθελε τόσο πολύ να αποκτήσει αλλά δεν είχε τα χρήματα, σκαρφίστηκε ένας άνδρας στη Γερμανία.

Ο «αετονύχης» συστήθηκε ως συλλέκτης αυτοκινήτων και εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά μιας Ferrari 288 GTO του 1985, σύμφωνα με την αστυνομία του Ντίσελντορφ.

Εμφανίστηκε, λοιπόν, με ταξί στην αντιπροσωπεία και δύο ώρες αργότερα, με την οκοκλήρωση του test drive, έπρεπε να παραδόσει το αυτοκίνητο στον επόμενο επίδοξο αγοραστή για δοκιμή.

Αλλά όταν ο υπάλληλος της αντιπροσωπείας, που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκε έξω από το αυτοκίνητο, ο υποτιθέμενος ενδιαφερόμενος πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε. Το αυτοκίνητο βρέθηκε αργότερα σε γκαράζ.

ASSOCIATED PRESS

 

Η αστυνομία λέει ότι η αξία του «ιστορικού οχήματος» με 43.000 χιλιόμετρα  εκτιμάται σε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας αναφέρεται ότι το όχημα κάποτε ανήκε στον διάσημο πρώην οδηγό της Formula 1, Εντι Ιρβάιν, ο οποίος αγωνίστηκε για τη Ferrari μεταξύ 1996 και 1999.

Ευτυχώς για την αστυνομία, το αστραφτερό αυτοκίνητο με το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα  προσέλκυσε τόσο μεγάλη προσοχή, για αυτό βρέθηκε σχεδόν αμέσως μετά την έκκληση την έκκληση της αστυνομίας για μάρτυρες.

Εντοπίστηκε κρυμμένο σε ένα γκαράζ στην πόλη Γκρέβενμπροιχ, κοντά στο κέντρο της πόλης του Ντίσελντορφ.

Ο ύποπτος, ωστόσο, παραμένει ασύλληπτος. Η αστυνομία έχει δημοσιεύσει μια φωτογραφία, που τον απεικονίζει λίγο πριν προχωρήσει στην κλοπή.

Αστυνομία Ντίσελντορφ

Ο διευθύνων σύμβουλος της αντιπροσωπείας δήλωσε στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung ότι ο άνθρωπος είχε ανταλλάξει κλήσεις και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την επιχείρηση κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων.

Σημειώνεται πως η Ferrari έχει κατασκευάσει μόνο 272 κομμάτια του συγκεκριμένου μοντέλου.

Πηγή: BBC