Η McDonald’s έκλεισε προσωρινά τα γραφεία της στις ΗΠΑ, ετοιμάζεται να ανακοινώσει απολύσεις

Κάλεσε το προσωπικό να εργαστεί από το σπίτι ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσω διαδικτύου, αναφέρει η Wall Street Journal. Αγνωστός ο αριθμός των εργαζόμενων που θα απολυθούν.
via Associated Press

Η αλυσίδα McDonald’s Corp (MCD.N) κλείνει προσωρινά τα γραφεία της στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα καθώς ετοιμάζεται να ενημερώσει τους υπαλλήλους της για απολύσεις στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναδιάρθρωσης της εταιρείας, όπως γράφει η Wall Street Journal.

Σε εσωτερικό email την περασμένη εβδομάδα που έλαβαν εργαζόμενοι στις ΗΠΑ και μέρος του προσωπικού σε άλλες χώρες, η εταιρεία τους καλούσε να εργαστούν από το σπίτι από Δευτέρα έως την Τετάρτη και εξηγούσε πως θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις προς το προσωπικό αποφάσεις άμεσα μέσω διαδικτύου.

Δεν είναι σαφές πόσοι υπάλληλοι θα απολυθούν.

«Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που αρχίζει στις 3ης Απριλίου, θα κοινοποιήσουμε τις βασικές αποφάσεις που σχετίζονται με τους ρόλους και τα επίπεδα στελέχωσης σε ολόκληρο τον οργανισμό», ανέφερε η εταιρεία με έδρα το Σικάγο στο μήνυμα που είδε η Wall Street Journal.

Η McDonald’s ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους να ακυρώσουν όλες τις κατ′ ιδίαν συναντήσεις με πωλητές και άλλες εργασίες στα κεντρικά της γραφεία ενώ δεν έχει απαντήσει σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Η αλυσίδα fast-food δήλωσε τον Ιανουάριο ότι θα επανεξετάσει τα επίπεδα προσωπικού των επιχειρήσεων ως μέρος μιας ενημερωμένης επιχειρηματικής στρατηγικής, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε απολύσεις σε ορισμένους τομείς και επέκταση σε άλλους.

Η McDonald’s αναμένεται να αρχίσει να ανακοινώνει βασικές αποφάσεις σήμερα.

Δημοφιλή