Η NASA προβλέπει: Ενας αστεροειδής θα βρεθεί πολύ κοντά στην Γη μια μέρα πριν από τις αμερικανικές εκλογές

Όμως, δεν θα φέρει την καταστροφή...
Science Photo Library - ANDRZEJ WOJCICKI via Getty Images

To 2020 είναι μια πρωτόγνωρη χρονιά και ο κορονοϊός αρκεί για να επιβεβαιώσει τα εν λόγω. Από τους πρώτους μήνες του έτους, η ανθρωπότητα κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία της προκλήσεις κι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Η πανδημία του Covid-19 άλλαξε πολλά και ακόμα δεν έχει τελειώσει. Πολλοί άνθρωποι για να «ξορκίσουν» το κακό, συχνά αστειεύονται, επισημαίνοντας πως όλα τα περιμένουν πια από αυτή την χρονιά. Ακόμα και το να πέσει πάνω στην γη ένας αστεροειδής.

Ακούγεται απίθανο, αλλά μήπως δεν είναι;

Αυτό τουλάχιστον απαντά το Κέντρο Μελετών Αντικειμένων στη γη που ανήκει στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA. Σύμφωνα, ειδικότερα, με την επιστημονική του ομάδα, το ουράνιο αντικείμενο με την ονομασία «2018VP1» που για πρώτη φορά ανιχνεύτηκε στην Καλιφόρνια το 2018 από το παρατηρητήριο Palomar, αναμένεται να έρθει πολύ κοντά στον πλανήτη μας στις 2 Νοεμβρίου, δηλαδή μια μέρα πριν τις αμερικανικές εκλογές.

«Ο αστεροειδής 2018VP1 είναι πολύ μικρός και δεν θεωρείται απειλή για την γη. Εάν σταθεί ικανός να εισέλθει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, θα αποσυντεθεί λόγω του εξαιρετικά μικρού του μεγέθους», ανέφερε η NASA σε ανακοίνωσή της. «Η NASA έχει λάβει εντολή από το Κογκρέσο να καταγράψει το 90% των αστεροειδών που βρίσκονται κοντά στην γη και έχουν μέγεθος μεγαλύτερο των 140 μέτρων αλλά και όποιους άλλους αστεροειδείς», επισημαίνεται επίσης.

Οι επιστήμονες της αναφέρουν πως «με βάση τις 21 παρατηρήσεις που έκαναν σε 12.968 ημέρες», το εν λόγω σώμα δεν είναι ικανό να φέρει την καταστροφή.

Η πιθανότητα άλλωστε να μας χτυπήσει αγγίζει το 0,41%.

Το CNN επικοινώνησε με τη NASA για επιπλέον πληροφορίες αναφορικά με την πρόβλεψη.

Δημοφιλή