Η νέα εποχή στις πληρωμές είναι εδώ

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας φέρνει καινοτόμες λύσεις στις ψηφιακές πληρωμές με την ασφάλεια να παραμένει πάντα σε πρώτο πλάνο.

Παντού γύρω μας η τεχνολογία καλπάζει. Οι ταχύτητες που αλλάζουν όλα είναι τρομακτικές και πολλές φορές ακόμα και εμείς οι ίδιοι δυσκολευόμαστε να συνειδητοποιήσουμε τις αλλαγές που πραγματοποιούνται διότι αποτελούμε μέρος τους.

Για παράδειγμα όποιος θα μας έλεγε πριν από μερικά χρόνια ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μέσα από το κινητό μας όσα είμαστε σε θέση να πραγματοποιούμε σήμερα θα τον περνούσαμε για τρελό. Οι εποχές που ζούμε φέρνουν πολλές αλλαγές ακόμα και στον τρόπο που πληρώνουμε με τις κάρτες με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές γενικότερα να έρχονται να αντικαταστήσουν τα χαρτονομίσματα.

Οι ψηφιακές πληρωμές έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και ειδικά την περίοδο της καραντίνας θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έγιναν ο βασικός τρόπος συναλλαγών για πολλούς από εμάς. Οι διαδικτυακές παραγγελίες και συναλλαγές, με όλους τους πιθανούς τρόπους, αποτέλεσαν το μεγαλύτερο κομμάτι των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η εποχή που ζούμε και οι νέες συνήθειες που έφερε στην καθημερινότητά μας η πανδημία δίνουν μία επιπλέον ευκαιρία για ανάπτυξη στις fintech εταιρείες, δηλαδή σε όσες παρέχουν χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες μέσα από νέες τεχνολογίες. Γενικότερα, όλοι μας έχουμε διαπιστώσει ότι οι ψηφιακές πληρωμές έχουν ξεφύγει από τα συνηθισμένα και συνεχώς προστίθενται νέες κατηγορίες, αλλά και νέοι τρόποι πληρωμών.

Πλέον, υπάρχουν πιο σύνθετες κινήσεις που συνδέονται ακόμα και με τα social media. Φυσικά, η ανάπτυξη και προώθηση αυτών των νέων τρόπων πληρωμών και η στήριξη του ψηφιακού εμπορίου για τους Έλληνες καταναλωτές και εμπόρους απαιτεί επενδύσεις και τεχνογνωσία.

Οι ανάγκες φέρνουν νέες λύσεις

Όλα όσα σας περιγράψαμε παραπάνω είναι φυσιολογικό να δημιουργούν νέες ανάγκες στην αγορά και όταν συμβαίνει αυτό είναι δεδομένο ότι βρίσκονται νέες λύσεις. Κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση το Visa Innovation program.

Από το 2019 η Visa και η Crowdpolicy ξεκίνησαν το Visa Innovation Program, μία συνεργασία που στοχεύει στην προώθηση νέων τρόπων πληρωμών ενώ, παράλληλα, εμπλουτίζει την εμπειρία του ψηφιακού εμπορίου για τους Έλληνες καταναλωτές και εμπόρους.

Τι είναι το Visa Innovation Program; Πρόκειται ουσιαστικά για μία συνεργατική πλατφόρμα όπου τα fintechs και οι συνεργάτες της Visa δουλεύουν μαζί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς μέσω συγκεκριμένων προτάσεων.

Η χρήση καρτών ως βασικό τρόπο πληρωμών αποτελεί το επίκεντρο του προγράμματος το οποίο επί της ουσίας βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

- τις ημερήσιες δαπάνες των Ελλήνων καταναλωτών

- τα έσοδα από τον τουρισμό

- τις μετακινήσεις

- τις συναλλαγές προς καταναλωτή (G2C), καταναλωτή προς δημόσιο (C2G), επιχείρηση προς επιχείρηση (B2B) και Peer to Peer (P2P).

Το κοινό-στόχος του προγράμματος είναι κυρίως μεγάλες και μικρού μεγέθους fintech εταιρείες με ολοκληρωμένη ή ημι λειτουργική λύση που ανταποκρίνεται πλήρως ή εν μέρει στις ανάγκες της αγοράς. Το πρόγραμμα υποδέχεται επίσης μικρότερες εταιρείες καλύπτοντας τις ανάγκες τους για πρόσβαση στο φιλικό προς τη Visa οικοσύστημα παροχής υπηρεσιών και στην απόδειξη της αξίας της ιδέας τους.

Το Visa Innovation Program αποτελεί την πρώτη φάση μιας καινοτόμας πορείας εξέλιξης και ανάπτυξης εφαρμογών από την Visa και στοχεύει στην άμεση συνεργασία με την τοπική startup και fintech κοινότητα. Πέρα από τις λύσεις που προσφέρει το πρόγραμμα της Visa οι fintechs και οι νεοσύστατες εταιρίες έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα συμβούλων, mentors , coaches και του δικτύου της Visa, ενώ λαμβάνουν υποστήριξη σε διάφορους τομείς σχετικά με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους και άλλους σχετικούς τομείς.

Το Visa Innovation Program ήρθε για να στηρίξει τον κόσμο των ψηφιακών συναλλαγών μέσα από καινοτόμες ιδέες οι οποίες προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες στους καταναλωτές και πολλές λύσεις στα χέρια των εμπόρων.