ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
31/07/2018 10:38 EEST

Η νέα γενιά παίρνει το «τιμόνι» στα χέρια της

Nissanparadosi184

Oι δέκα καλύτεροι εκπρόσωποι της Generation N οδηγούν προς ένα πιο ουσιαστικό και καλύτερο μέλλον. Και, έχοντας, ο καθένας τους, από ένα αυτοκίνητο της Nissan για έναν χρόνο, σίγουρα θα οδηγούν και σε έναν πιο ”βατό” δρόμο προς τα όνειρά τους. Για δεύτερη χρονιά, δέκα σημαντικά έργα, της Nissan Generation N 2018, από ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα βραβεύτηκαν από την Nissan με ένα αυτοκίνητο για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Project νέων ανθρώπων που αξίζουν την επιβράβευση, η οποία ήρθε από μία μεγάλη εταιρία αυτοκινήτων που τους παραχώρησε από ένα Nissan Juke για έναν ολόκληρο χρόνο, προκειμένου να συνεχίσουν να δημιουργούν και να διαπρέπουν με το έργο τους.

Η Nissan έχει αποφασίσει να στηρίξει τη νέα γενιά, τη γενιά της δημιουργίας και των μεγάλων στόχων. Γι’αυτό και, μέσα στους επόμενους μήνες, θα προ(σ)καλέσει ξανά τους πιο άξιους εκπροσώπους της, να αποκαλύψουν τι είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίσουν. Και πέρα από το να αναδείξει τα έργα τους, θα φροντίσει να επιβραβεύσει τους καλύτερους, χαρίζοντάς τους και πάλι από ένα αυτοκίνητο το οποίο θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

Έτσι έγινε και με τη φετινή βράβευση, όπου, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, οι 10 νικητές του GENERATION N παρέλαβαν το τετράτροχο βραβείο τους.

Nissanparadosi159

Το κοινό κλήθηκε  να επισκεφθεί το www.nissangenerationn.gr  και να ψηφίσει εκείνους που θέλει να κερδίσουν, με  τη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. να επιβραβεύει τους 10 πρώτους, δίνοντάς τους από ένα μοντέλο Nissan για έναν ολόκληρο χρόνο, υποστηρίζοντας έτσι έμπρακτα το όραμά τους. Παράλληλα, τρεις τυχεροί, απ’ όσους στήριξαν τους υποψήφιους της Generation N 2018 με την ψήφο τους, κέρδισαν ένα ταξίδι στο Nissan Innovation Lab στο Παρίσι.

Νέοι άνθρωποι που αποτελούν έμπνευση. Που, παρά τις δυσκολίες των καιρών, δείχνουν ότι αξίζει να κοπιάζει κανείς για να δει το όνειρό του να παίρνει σάρκα και οστά. Όπως ο Δημήτρης Χατζής, ο δημιουργός του «Troopy», ο οποίος βρίσκεται στην παγκόσμια λίστα των έξι κατασκευαστών ρομπότ τύπου InMoov, ενός ρομπότ που έχει δεξιότητες ανάλογες με αυτές του ανθρώπου. Ή η φοιτητική ομάδα TYPHOON MOTO RACING, που ασχολείται με την μελέτη και την κατασκευή αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, κατακτώντας την 9η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό Moto Student.

Μια ακόμη ομάδα που ξεχώρισε, είναι αυτή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η ομάδα «ΠΡΟΜHΘΕΑΣ» έχει δημιουργήσει το πρωτοποριακό, αεροδυναμικό ηλεκτροκίνητο όχημα «Πυρφόρος». Eπόμενοι νικητές, οι άνθρωποι πίσω από το Ιnagros, ένα ολοκληρωμένο, ψηφιακό αγροτικό εργαλείο πληροφόρησης που συνδέει καλλιεργητές και γεωπόνους για να κάνει τις αρδευόμενες καλλιέργειες πιο αποδοτικές.

Ο Κωνσταντίνος Δαλάκας, δημιουργός ενός καινοτόμου cargo drone μεταφοράς βοήθειας που μπορεί να πετά με διαφορετικούς τρόπους, διαπρέπει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ξεχώρισε με τη σειρά του. Το GEABIT, η πρωτότυπη συσκευή καταγραφής και ανάλυσης των περιβαλλοντικών συνθηκών που επικρατούν στις καλλιέργειες.

Nissanparadosi021

Ένα πολύτιμο εργαλείο, το αυτοκίνητο της Nissan, κέρδισε και η  ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΙΛΙΟΥ, η ομάδα έκτακτης ανάγκης που είναι εκπαιδευμένη από 7 κρατικούς φορείς, προσφέρει εθελοντικά τις δυνάμεις της σε περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές. Αλλά και η Μαριλένα Σαρίδη, η εκπαιδεύτρια και διασώστρια μικρών ζώων και μέλος του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (Σ.Π.Α.Ζ.). Ένας ακόμη νικητής, ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Σοφικίτης με διακρίσεις από το πρακτορείο Magnum και κάτοχος του 1ου βραβείου φωτογραφίας δρόμου στα Sony World Photography Awards 2017. Τέλος, η ομάδα FIGHT HOAX, με τον ελληνικής κατασκευής αλγόριθμο που καταπολεμά τις ψεύτικες ειδήσεις στο διαδίκτυο, στοχεύει στο να ελέγχει την αξιοπιστία οποιουδήποτε ειδησεογραφικού κειμένου.

Nissan

Ο τρίτος γύρος του Generation N, σύντομα θα αποτελέσει τη νέα πραγματικότητα. Και το πιο ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι εκεί έξω που αξίζει να γνωρίσουμε το όμορφο έργο τους. Και η Nissan θα φροντίσει γι’αυτό. Προσεχώς.

Nissan