ΚΟΙΝΩΝΙΑ
06/06/2018 10:16 EEST

Η πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία της 13χρονης στην Άμφισσα

SOOC

Ένας 40χρονος αλβανικής καταγωγής συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία 13χρονης στην Άμφισσα από αδέσποτη σφαίρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για τον επιχειρηματία που άνοιξε πυρ αλλά για άτομο που τον συνόδευε την ώρα του τραγικού συμβάντος. Έτσι, σε βάρος του 40χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της συνέργειας. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν τον κρεοπώλη που φέρεται να πυροβόλησε Ρομά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από αδέσποτη σφαίρα το παιδί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει κάποια πρώτα στοιχεία για το κίνητρο της δολοφονίας, η οποία έγινε μετά από συμπλοκή ανάμεσα στο δράστη και έναν 35χρονο Ρομά που ζει σε καταυλισμό. Λίγη ώρα πριν φτάσει ο δράστης με την καραμπίνα του στον καταυλισμό, φαίνεται ότι είχε διαπληκτιστεί σε διαφορετικό σημείο της Άμφισσας με τον 35χρονο Ρομά. Αφορμή του διαπληκτισμού που έγινε σε δρόμο της Άμφισσας ήταν κάτι το ασήμαντο που ακόμα δεν αποσαφηνίζεται. Πάντως, η πληροφορία ότι ο 35χρονος Ρομά είχε πραγματοποιήσει διάρρηξη στο σπίτι του κρεοπώλη δεν επιβεβαιώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης μετέβη την ημέρα του τραγικού περιστατικού στις 20.10 με φορτηγάκι στον καταυλισμό, διαπληκτίστηκε με 35χρονο Ρομά και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί εναντίον του με κυνηγετικό όπλο με σκάγια διασποράς. Ένα σκάγι πέτυχε το άτυχο κορίτσι στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Ένα άλλο σκάγι πέτυχε τον 35χρονο Ρομά στον αστράγαλο. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και πήρε γρήγορα εξιτήριο.

Μετά τους πυροβολισμούς ο κρεοπώλης μπήκε στο αυτοκίνητό του, το οποίο εγκατάλειψε 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τον καταυλισμό. Συγγενείς του θύματος τον καταδίωξαν, έκαψαν το αυτοκίνητο αλλά δεν βρήκαν τον δράστη, ο οποίος πρόλαβε να ξεφύγει.

Η Αστυνομία αναζητά τον 34χρονο επιχειρηματία, ο οποίος έχει εξαφανιστεί.

Sponsored Post