Η Roseanne επιστρέφει χωρίς την... Roseanne με νέα επεισόδια στο ABC

Η πολύ δημοφιλής σειρά «Roseanne», διακόπηκε πρόσφατα έπειτα από ένα ρατσιστικό και προσβλητικό μήνυμα στο Twitter από την πρωταγωνίστρια της σειράς, Roseanne Barr. To δίκτυο ABC ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η σειρά θα συνεχιστεί με νέο όνομα και χωρίς την αμφιλεγόμενη ηθοποιό, Barr, ενώ η ιστορία θα είναι βασισμένη εν μέρει στο πρωτότυπο σενάριο του «Roseanne».

H σειρά «The Conners»-όπως είναι ο προσωρινός τίτλος- θα ξεκινήσει, παρουσιάζοντας «μια απότομη αλλαγή στη ζωή των χαρακτήρων της σειράς», αναφέρει το δίκτυο σε ανακοίνωση.

Τα δέκα επεισόδιά της θα εστιάσουν στην οικογένεια Conner, που «καλείται να αντιμετωπίσει μια δύσκολη καθημερινότητα, με έναν πρωτόγνωρο-για τα δεδομένα της-τρόπο », μετέδωσε το ABC.

Αρκετοί από τους πρωταγωνιστές του «Roseanne», όπως ο John Goodman (Dan) και η Sara Gilbert (Darlene) θα επιστρέψουν, συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική περιπέτεια. Αλλά η Barr δεν θα εμπλακεί ούτε στην οικονομική, ούτε στη δημιουργική πλευρά της νέας σειράς, τόνισε το δίκτυο.

Τον περασμένο μήνα η 65χρονη ηθοποιός, γνωστή για τις συντηρητικές της απόψεις και την στήριξή της προς τον Donald Trump, είχε γράψει ένα προσβλητικό μήνυμα στο Twitter για την πρώην σύμβουλο του Barack Ομπάμα, τη Valerie Jarrett. «Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και ο Πλανήτης των Πιθήκων απέκτησαν μωρό», έγραφε το μήνυμα προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η Barr ζήτησε συγνώμη αμέσως μετά αλλά στον απόηχο του θορύβου που προκλήθηκε, το ABC αποφάσισε τη διακοπή της σειράς. Η Channing Dungey, η πρόεδρος στο τμήμα ψυχαγωγίας του δικτύου, χαρακτήρισε το μήνυμα αυτό «απεχθές» και «αποτροπιαστικό».

Η σειρά «Roseanne» που αφηγείτο την ιστορία μιας αμερικανικής οικογένειας της εργατικής τάξης που δεν καταφέρνει να τα βγάζει πέρα, ήταν μια από τις ελάχιστες τηλεοπτικές σειρές που αντιπροσώπευε τη συντηρητική Αμερική. Έπειτα από 21 χρόνια απουσίας της-η σειρά αρχικά προβαλλόταν από το ABC από το 1988 έως το 1997-επανήλθε το 2018 και έφθασε στην κορυφή των τηλεοπτικών σειρών με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ/ το Hollywood Reporter)