LIFE
03/06/2018 10:27 EEST | Updated 03/06/2018 11:12 EEST

Η Scarlett Johansson σπάει τη σιωπή της και μιλά για τα κινήματα #MeToo και Time's Up

Frazer Harrison via Getty Images

«Δεν μπορούν πια να κρυφτούν πουθενά», αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει η Scarlett Johansson από τα κινήματα #MeToo και Time’s Up. «Είναι σοκαριστικό να βλέπει κανείς τα αποτελέσματα όλων αυτών. Είναι ακόμη όλα καινούργια», τονίζει.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της από τη Νέα Υόρκη η διάσημη ηθοποιός εμφανίζεται πεπεισμένη για την επιτυχία και την αλλαγή που θα φέρουν τα κινήματα αυτά κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, τα οποία δημιουργήθηκαν μετά τις αποκαλύψεις για τον παραγωγό του Χόλιγουντ Harvey Weinstein.

«Είναι εντυπωσιακό», σχολιάζει η Johansson. «Είμαι στη βιομηχανία του κινηματογράφου εδώ και τόσο καιρό και αυτές οι συζητήσεις είναι πραγματικά σημαντικές και επαναστατικές».

Σε ηλικία 33 ετών η Johansson έχει πείρα μεγαλύτερη των 20 ετών στον κινηματογράφο και είναι μία από τις λίγες ηθοποιούς η αμοιβή των οποίων είναι αντίστοιχη με αυτή των ανδρών συμπρωταγωνιστών τους.

Γνωστή για την ακτιβιστική της δράση, υπερασπίστηκε την Planned Parenthood, την αμερικανική οργάνωση που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας στις γυναίκες εναντίον της οποίας έχουν καταφερθεί οι συντηρητικοί και ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επειδή εκεί γίνονται εκτρώσεις.

Η Johansson συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία του Barack Obama το 2012, ενώ ήταν μια από τις προσωπικότητες που συμμετείχαν στην Πορεία των Γυναικών κατά του Trump μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο του 2017.

Μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, που γεννήθηκε το 2014, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός τον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη μουσική.

Έπειτα από μια πρώτη συνεργασία με τον συνθέτη και τραγουδιστή Pete Yorn το 2009, κυκλοφόρησαν την Παρασκευή ένα νέο άλμπουμ με τίτλο «Apart», με τη Johansson να τραγουδά πέντε τραγούδια, τα οποία ηχογράφησε μόλις σε ένα απόγευμα.

Για εκείνη η μουσική είναι ένας άλλος τρόπος να εκφράζεται: «Από εκεί προέρχεται ουσιαστικά», εξηγεί δείχνοντας το στομάχι της. «Και καμιά φορά από εκεί», προσθέτει δείχνοντας την καρδιά της.

Σε όσους πιστεύουν ότι το Χόλιγουντ αλλάζει με πολύ αργούς ρυθμούς, η Johansson συμβουλεύει να κάνουν υπομονή.

«Είναι μια μακρά διαδικασία και πρέπει να κοιτάμε τον τελικό στόχο: πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, επίμονοι και αποφασισμένοι και να συνεχίζουμε να προχωρούμε», τονίζει.

«Στον κινηματογράφο γίνονται σήμερα συζητήσεις για σχέδια και για τη σημασία της διαφορετικότητας (…) Πριν δέκα χρόνια κανείς δεν μιλούσε για αυτό», εξηγεί.

Αν και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια του #MeToo, η Johansson έχει δεχθεί επικρίσεις επειδή δεν αποκήρυξε τον Woody Allen, η θετή κόρη του οποίου τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση.

Εξάλλου η διάσημη ηθοποιός δεν δίστασε τον Μάιο να εμφανιστεί στη μεγάλη γιορτή της μόδας στο Met Gala φορώντας μια δημιουργία του οίκου Marchesa, συνιδρύτρια του οποίου είναι η Georgina Chapman, πρώην σύζυγος του Weinstein.

«Κατά τη γνώμη μου είναι πραγματικά απάνθρωποι να θεωρούμε υπεύθυνο κάποιον για τις πράξεις του συντρόφου του», εξηγεί. «Μου φαίνεται απολύτως άδικο».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post