ΔΙΕΘΝΕΣ
29/01/2018 15:56 EET

Η τέχνη του Banksy ενοχλεί: Βανδάλισαν έργο του για το Brexit

Υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι η Τέχνη οφείλει να είναι αιρετική, δηλαδή να μη συμβαδίζει με καθωσπρεπισμούς, να θέτει προβληματισμούς και να εγείρει συζητήσεις για τα διάφορα τεκταινόμενα ανάλογα με την περίοδο που απευθύνεται. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η τέχνη του street artist Banksy, η οποία φαίνεται πως ενοχλεί πολύ. 

Το τελευταίο γκράφιτι του καλλιτέχνη στην περιοχή Kingston upon Hull ενάντια στο Brexit απεικονίζει ένα αγόρι που κρατά ένα σπαθί στην άκρη του οποίου υπάρχει ένα μολύβι, υπονοώντας ότι το αγόρι έχει γράψει τη φράση που απεικονίζεται στο γκράφιτι «Draw the Raised Bridge», δηλαδή «Ζωγράφισα τη Σηκωμένη Γέφυρα» (η γέφυρα στην οποία βρίσκεται το έργο). 

Ωστόσο, όπως τον πληροφορούν οι ακόλουθοί του στο instagram, αν και το γκράφιτι μετρά μόλις ελάχιστες μέρες, άγνωστοι πρόλαβαν να το βανδαλίσουν, ενώ τον καλούν να επιστρέψει στην πόλη και να το ξαναφτιάξει. 

Είχαν προηγηθεί αιτήματα ορισμένων κατοίκων της περιοχής στο δήμο να σβήσει το γκράφιτι γιατί δε συμφωνούσαν με το περιεχόμενό του ενώ και ο δημοτικός σύμβουλος John Abbott είχε προτείνει να αφαιρεθεί το γκράφιτι αφού πρώτα φωτογραφηθεί για να υπάρχει ως αρχείο. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Banksy σχολιάζει την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα με τα έργα του, μερικά εκ των οποίων έχουν κατά καιρούς πωληθεί έναντι μεγάλων ποσών για αλληλέγγυους σκοπούς. 

Sponsored Post