Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έγινε Hellenic Train S.A. και δρομολογεί επενδύσεις

Με νέο όνομα ο πάροχος υπηρεσιών του ελληνικού σιδηροδρόμου, για νέες προοπτικές.
Hellenic Train S.A.
Hellenic Train S.A.
HELLENIC TRAIN

Τα παλαιομοδίτικο ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που εμπεριείχε και το στοιχείο του ΟΣΕ, με τον οποίο, πλέον, δεν έχει καμία σχέση, άλλαξε.

Ακόμα και τα γραφεία του ΟΣΕ, που συστέγαζαν μέχρι πριν λίγο καιρό την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παύουν να αποτελούν συνδετικό κρίκο, καθώς η Hellenic Train S.A., όπως ονομάζεται από σήμερα, έχει μετακομίσει σε δικά της γραφεία εδώ και λίγο χρονικό διάστημα.

Εκεί, παρουσία σημαντικών προσώπων, και υπουργών, από την Ελλάδα και την Ιταλία, ανακοινώθηκε το νέο όνομα και το νέο λογότυπο της εταιρείας, η οποία ξεκινά μια νέα πορεία.

Τα αναβαθμισμένα τρένα ήδη έχουν δρομολογηθεί, περιμένουμε τα ταχύτερα σε λίγους μήνες, ώστε η απόσταση Αθήνα – Θεσσαλονίκη να γίνεται σε 3 ώρες και 20 λεπτά, θα έχουμε κινήσεις προς υδρογονοκίνητα τρένα στο μέλλον, ενώ πιο σύντομα περιμένουμε βελτιώσεις και στον τομέα των παροχών, κυρίως με την αναβάθμιση των υπηρεσιών στους σταθμούς.

Όλα έγιναν με στόχο η Hellenic Train S.A. να αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους παρόχους εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών, καθιστώντας την Ελλάδα γέφυρα μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής.

Στόχος είναι η πλήρης αναμόρφωση και ανάπτυξη του τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, ο εκσυγχρονισμός του τροχαίου υλικού και η συνεχής αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Η Hellenic Train S.A., χρησιμοποιώντας το δίκτυο και την εν γένει σιδηροδρομική υποδομή του ΟΣΕ, πραγματοποιεί 342 δρομολόγια (επιβατικά και εμπορικά τρένα) την ημέρα, απασχολεί 637 άτομα προσωπικό και χρησιμοποιεί 1.160 μηχανές έλξης, βαγόνια και φορτάμαξες.

Παράλληλα, είναι μέλος του ομίλου FS, που αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη σιδηροδρομική εταιρεία στην Ευρώπη και δραστηριοποιείται ήδη στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία. Ο όμιλος FS απασχολεί πάνω από 75.000 εργαζόμενους. Σε ετήσια βάση εξυπηρετούνται 830 εκ. επιβάτες και μεταφέρονται 50 εκ. τόνοι εμπορευμάτων.

HELLENIC TRAIN

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ της Ferrovie dello Stato Italiane και του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών με στόχο τη συνεργασία για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, τις νέες «έξυπνες» τεχνολογίες, τις ψηφιακές μεθόδους για την ασφάλεια και συντήρηση των σιδηροδρόμων και την προώθηση των επιστημονικών μελετών της διατροπικής κινητικότητας και «ευφυών συστημάτων».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, Daniele Franco, η πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patricia Falcinelli, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FS, Luigi Ferraris, o διευθύνων σύμβουλος της TRENITALIA, Luigi Corradi, ο πρόεδρος της Hellenic Train S.A., καθηγητής Dario Lο Bosco, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train S.A., Maurizio Capotorto. Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας, Enrico Giovannini.

HELLENIC TRAIN

Δημοφιλή