Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ κυκλοφορεί τέσσερα νέα βιβλία «Χάρι Πότερ»

Τα ηλεκτρονικά βιβλία θα εστιάσουν στα μαθήματα που διδάσκονται στο Χόγκουαρτς.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας της δημοφιλούς σειράς βιβλίων «Χάρι Πότερ», αναμένεται να κυκλοφορήσει τέσσερα νέα ηλεκτρονικά βιβλία (eBooks), δίνοντας την ευκαιρία στους θαυμαστές να «βουτήξουν ακόμα πιο βαθιά στην πλούσια ιστορία της μαγείας».

Η επίσημη ιστοσελίδα της Ρόουλινγκ με τίτλο «Pottermore», θα δημοσιεύσει τις νέες ιστορίες, κάθεμια από τις οποίες θα εστιάζει στα μαθήματα που διδάσκονται στη Σχολή Μαγείας, Χόγκουαρτς. Οι σύντομες ιστορίες είναι εμπνευσμένες από μια έκθεση βρετανικής βιβλιοθήκης, με τίτλο «Χάρι Πότερ: Μια Ιστορία Μαγείας» αφιερωμένη στον Χάρι Πότερ. Η νέα σειρά βιβλίων θα έχει όνομα: «Χάρι Πότερ: Ενα Ταξίδι Μέσα Από...».

«Ετοιμαστείτε να ”βουτήξετε ακόμα πιο βαθιά” στην πλούσια ιστορία της μαγείας (είτε της δικής μας ιστορίας Μαγκλ ή του μαγικού κόσμου που δημιουργήθηκε από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ), με τη νέα σειρά ηλεκτρονικών βιβλίων», γράφει ο ιστότοπος. «Εκτός όμως από την εξερεύνηση της ρίζες της Μαγείας μέσω της ιστορίας και του φολκλορ, οι σύντομες ιστορίες θα περιλαμβάνουν σημειώσεις και σκίτσα, που έχουμε δει στο έκθεμα ”Χάρι Πότερ: Μια Ιστορία Μαγείας».

Τα δυο πρώτα βιβλία, θα κυκλοφορήσουν στις 27 Ιουνίου με θέμα τα μαθήματα Άμυνα Κατά των Σκοτεινών Τεχνών και Ξόρκια και Ερβολογία. Το τρίτο και τέταρτο βιβλίο, τα οποία θα είναι διαθέσιμα λίγο αργότερα, εστιάζουν στη Μαντεία, Αστρονομία και τη Φροντίδα Μαγικών Πλασμάτων.

Την εικονογράφηση των τεσσάρων βιβλίων, ανέλαβε ο Λονδρέζος καλλιτέχνης Ροχαν Ντάνιελ Ιασον και θα κυκλοφορήσουν στα Αγγλικά, τα Γαλλικά, τα Ιταλικά και τα Γερμανικά.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή