Η Weinstein Company είναι έτοιμη να κηρύξει πτώχευση – ωστόσο ο Weinstein ζει πλουσιοπάροχα

Το διοικητικό συμβούλιο της The Weinstein Company ανακοίνωσε χθες ότι το στούντιο κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών σχεδιάζει να κηρύξει πτώχευση μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για την πώληση του, σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο.

«Η The Weinstein Company βρισκόταν σε μια ενεργή διαδικασία πώλησης με την ελπίδα να διατηρηθούν περιουσιακά στοιχεία και θέσεις εργασίας», ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο σε ανακοίνωση, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε εφημερίδες όπως η San Francisco Chronicle και η Los Angeles Times. «Σήμερα, αυτές οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν χωρίς την υπογραφή συμφωνίας».

Το διοικητικό συμβούλιο «δεν έχει άλλη επιλογή παρά να επιδιώξει τη μοναδική βιώσιμη λύση για να μεγιστοποιήσει την εναπομείνασα αξία της εταιρίας: μια διαδικασία συντεταγμένης χρεοκοπίας». Η εταιρία δεν έχει επιβεβαιώσει άμεσα τα σχέδια της μέσω κάποιας ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της ή ανάρτησης στο Twitter.

Η εταιρία επεδίωκε μια συμφωνία που θα τη γλίτωνε από τη χρεοκοπία μετά τις κατηγορίες από 70 και πλέον γυναίκες για σεξουαλικές επιθέσεις, περιλαμβανομένου και βιασμού, σε βάρος του κινηματογραφικού παραγωγού Harvey Weinstein, πρώην προέδρου της εταιρίας και κάποτε ενός εκ των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Χόλιγουντ. Ο ίδιος ο Weinstein αρνείται ότι είχε ποτέ σεξουαλικές συνευρέσεις που δεν ήταν συναινετικές.

Ωστόσο, δημοσιογράφος των LA Times αναζήτησε τον πάλαι ποτέ ισχυρό παραγωγό και σε άρθρο του εξήγησε ότι μπορεί να μην κινείται στους καλύτερους κύκλους, ωστόσο η απομόνωσή του είναι εξαιρετικά ακριβή και περιλαμβάνει ακριβά εστιατόρια και σεμινάρια υπνοθεραπείας.

Έχει προσλάβει μια εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων που του κοστίζει 50 χιλ. δολάρια το μήνα, επίσης, έχει προσλάβει μια ομάδα δικηγόρων, ενώ η κλινική για να «θεραπευτεί» από τη «σεξομανία του» όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αγγίζει τις δεκάδες χιλιάδες δολάρια εβδομαδιαίως.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters και LA Times)