ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/04/2018 10:18 EEST

Η Γαλλία δεν θα νοικιάσει φρεγάτες στην Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού ειδικού Τύπου

FRED TANNEAU via Getty Images

Νέα διάσταση (και ερωτηματικά) στην υπόθεση της ενοικίασης γαλλικών φρεγατών κλάσης FREMM στην Ελλάδα δίνει δημοσίευμα μέσου του γαλλικού ειδικού Τύπου, σύμφωνα με το οποίο το Παρίσι δεν θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mer et Marine, παρά τη διάψευση των σχετικών πληροφοριών από την υπουργό Άμυνας, Φλορένς Παρλί, η ελληνική πλευρά επιμένει (και μάλιστα δια στόματος Φώτη Κουβέλη). Επίσης, όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, μετά την αντίδραση της Παρλί, πηγή στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τα περί ενοικίασης στο Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενη μάλιστα συμφωνία μεταξύ Τσίπρα και Μακρόν.

Σύμφωνα με το Mer et Marine, η Γαλλία εμφανίζεται πάντως αποφασισμένη να μην δώσει δύο από τις νέες της φρεγάτες, με πηγή να αναφέρει πως οι δηλώσεις αυτές είναι αβάσιμες και ότι κάτι τέτοιο είναι «εκτός συζήτησης». Παράλληλα, σημειώνεται πως, παρά το ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με την Αίγυπτο, με τη φρεγάτα «Normandie», αυτή τη στιγμή το γαλλικό ναυτικό δεν έχει περιθώρια ελιγμών, καθώς οι λίγες FREMM που είναι διαθέσιμες επαρκούν μόλις και μετά βίας για να καλύψουν τις επιχειρησιακές του ανάγκες.

Sponsored Post