Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε 18 και τα γιόρτασε με ένα σαρκαστικό tweet

Έτοιμη να αποκαλύψει «όλα τα σκοτεινά μυστικά για το κλίμα».
ASSOCIATED PRESS

Η Σουηδέζα ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ, έκλεισε τα 18 κι έκανε μια χιουμοριτστική ανάρτηση στο Twitter, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους ακολούθους της για τις ευχές που της έστειλαν.

«Σήμερα θα με βρείτε στην τοπική παμπ να αποκαλύπτω όλα τα σκοτεινά μυστικά για το κλίμα, τη θεωρία συνομωσίας για τις σχολικές απεργίες και για τους δαιμόνιους επιτηρητές μου που πλέον δεν μπορούν να με ελέγξουν. Είμαι επιτέλους ελεύθερη!», έγραψε στην ανάρτηση.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μία φωτογραφία της όπου έχει υψώσει τον αντίχειρά της και φοράει ένα t-shirt στο οποίο γράφει «flat mars society» (η κοινωνία του επίπεδου Άρη).

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στην Γκρέτα Τούνμπεργκ στις αρχές του 2019 όταν έγινε γνωστό ότι η μαθήτρια, κάθε Παρασκευή, απείχε από το σχολείο και στεκόταν για ώρες μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο καλώντας σε δράση για το κλίμα.

Πρόσφατα, κέρδισε το πρώτο βραβείο Gulbenkian για την προσφορά της στην ανθρωπότητα και δώρισε ένα μέρος του βραβείου για την καταπολέμηση του κορονοϊού στονΑμαζόνιο. Δώρισε επίσης 100.000 $ από ένα άλλο βραβείο που έλαβε από το Human Act, στο Ταμείο για τα Παιδιά των Ηνωμένων Εθνών, για να βοηθήσει τα παιδιά που επλήγησαν από τον Covid-19.

Πηγή: CNN

Πήγαινε στην αρχική σελίδα