Η Ζόε Κράβιτζ μιλά για την «τρομακτική» αντίδραση των χρηστών στα σχόλια της για το χαστούκι των Όσκαρ

Η πρωταγωνίστρια του Μπάτμαν καταδίκασε έντονα τον ηθοποιό για το χαστούκ προς τον Κρις Ροκ, πυροδοτώντας κύμα κριτικής ενανίον της.

Τις ημέρες που ακολούθησαν το χαστούκι στα Όσκαρ, σχεδόν όλοι όσοι διέθεταν σύνδεση WiFi έσπευσαν να σχολιάσουν ποικιλοτρόπως το περιστατικό - είτε τους ζητήθηκε είτε όχι.

Ανάμεσα τους και η Ζόε Κράβιτζ, που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα στο Twitter αφού καταδίκασε έντονα τον Γουίλ Σμιθ που χαστούκισε τον Κρις Ροκ, ενώ ήταν παρούσα και στην τελετή.

Η αντίδραση των χρηστών του Twitter στα σχόλιά της ( «προφανώς ουρλιάζουμε βωμολοχίες και επιτιθέμεθα σε ανθρώπους στη σκηνή τώρα») ήταν άμεση και δριμεία.

Οι χρήστες του Twitter επιτέθηκαν δια του πληκτρολογίου στο αστέρι του Μπάτμαν δίχως έλεος. Το όνομα της Κράβιτζ άρχισε να γίνεται trend στην πλατφόρμα, με τους χρήστες να «σκάβουν» το παρελθόν της για δικές τις «προβληματικές» στιγμές.

Η Ζόε Κράβιτζ
Η Ζόε Κράβιτζ
Lionel Hahn via Getty Images

Μιλώντας στο περιοδικό της Wall Street Journal, σε αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η ηθοποιός αναφέρθηκε στο περιστατικό για πρώτη φορά, παραδεχόμενη ότι θα ήθελε «το είχε χειριστεί διαφορετικά».

«Είμαι σε δίλημμα για το τι να πω αυτή τη στιγμή, γιατί υποτίθεται ότι απλά πρέπει να μιλήσω για αυτό. Είμαι πολύ μπερδεμένη σχετικά με αυτό», είπε στο περιοδικό. «Μακάρι να το είχα χειριστεί διαφορετικά. Και αυτό είναι εντάξει».

«Είναι τρομακτική στιγμή η του να αρθρώνεις γνώμη ή να λες το λάθος πράγμα ή να κάνεις αμφιλεγόμενη τέχνη ή να κάνεις δηλώσεις ή σκέψεις ή οτιδήποτε άλλο», συνέχισε. «Είναι κυρίως τρομακτικό γιατί η τέχνη έχει να κάνει με τη συζήτηση. Αυτό πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να είναι πάντα το ζητούμενο. Το διαδίκτυο είναι το αντίθετο του διαλόγου. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο ανθρώπους που ”αμολάνε” τα πάντα χωρίς να δέχονται τίποτα».

Ακόμη, εκτός από τα αρχικά σχόλιά της για το σόου των βραβείων, η Κράβιτζ απάντησε «όχι» όταν ένας θαυμαστής ρώτησε αν υποστηρίζει τη συμπεριφορά του Σμιθ.

Ο Γουίλ Σμι χαστουκίζει τον παρουσιαστή Κρις Ροκ στην 94η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ στο Dolby Theater στις 27 Μαρτίου 2022.
Ο Γουίλ Σμι χαστουκίζει τον παρουσιαστή Κρις Ροκ στην 94η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ στο Dolby Theater στις 27 Μαρτίου 2022.
ROBYN BECK via Getty Images

Η σταρ του Big Little Lies συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι πλέον ακολουθεί την προσέγγιση να μην «εκφράζομαι μέσω μιας λεζάντας ή ενός tweet», προτιμώντας αντ ’αυτού να αφήσει τη δουλειά της να μιλήσει από μόνη της. «Μου υπενθύμισαν ότι είμαι καλλιτέχνης. Το να είσαι καλλιτέχνης δεν αφορά το να σε αγαπούν όλοι ή να πιστεύουν ότι είσαι ωραία», πρόσθεσε.

«Έχει να κάνει με τον να εκφράζεις κάτι που ελπίζεις ότι θα πυροδοτήσει μια συζήτηση ή θα εμπνεύσει τους ανθρώπους ή θα τους κάνει να νιώσουν ορατοί». Τα tweets που την έθεσαν στο στόχαστρο μετά την ανάρτησή της για τα Όσκαρ αφορούσαν το προηγούμενο ειδύλλιό της με τον ηθοποιό Έζρα Μίλερ, ο οποίος έχει συλληφθεί πολλές φορές τον περασμένο χρόνο, και τη συνεχιζόμενη φιλία της με τον Αλεξάντερ Γουανγκ, που αντιμετωπίζει πολλές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, τις οποίες ο σχεδιαστής αρνείται.

Οι χρήστες του Twitter επανέφεραν επίσης προηγούμενα σχόλια που έκανε η ηθοποιός, η οποία βρισκόταν περιβάλλον της οικογένειας του Σμιθ για χρόνια, σχετικά με τον τότε ανήλικο Τζέιντεν Σμιθ, τα οποία κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν ακατάλληλα.