ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/04/2021 10:31 EEST

Εύοσμος: Κατάληψη μετά την άρνηση μητέρας να στείλει το παιδί της σχολείο με self test

Διαμαρτυρία για τα υποχρεωτικά self test, λέγοντας ότι είναι αντισυνταγματικό να υποχρεώνεις κάποιον να προβεί σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη.

thesstoday.gr

Επεισοδιακά ξεκίνησε η μέρα για τη σχολική κοινότητα στον Εύοσμο με τους μαθητές στο 1ο Γενικό Λύκειο να κάνουν κατάληψη, με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, όπου μια μητέρα απαγόρευσε στο παιδί της να κάνει self test, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την τάξη του και να μην του επιτραπεί η είσοδος. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του thesstoday.gr άγνωστοι τοποθέτησαν αλυσίδες και λουκέτα στις εισόδους και δεν επέτρεπαν σε καθηγητές και μαθητές να μπουν μέσα, ενώ διαμαρτύρονταν για τα υποχρεωτικά self test στις σχολικές μονάδες, λέγοντας ότι είναι αντισυνταγματικό το να υποχρεώνεις κάποιον να προβεί σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη.

Γονείς και μαθητές αντέδρασαν έντονα για την κατάληψη, λέγοντας πως το σχολείο μένει κλειστό εξαιτίας «κάποιων λίγων». Μάλιστα πολλοί αναφέρουν πως η κατάληψη είναι υποκινούμενη από γονείς και όχι μόνο από μαθητές.

Η πόρτα του σχολείου άνοιξε τελικά ωστόσο μαθητές και καθηγητές είχαν αποχωρήσει για να κάνουν το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Έξω από το σχολείο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, Σωτήρης Νικολαΐδης, ο οποίος ανέφερε πως ο δήμαρχος έπραξε σωστά.

«Εχθές σχολώντας από την υπηρεσία μου είχα μια σειρά από τηλεφωνήματα από διάφορα κανάλια στα οποία μου λέγανε για το γεγονός για το οποίο είχα πλήρη άγνοια. Πήρα κάποια στιγμή τον διευθυντή του σχολείου και μου είπε «θεώρησα σκόπιμο να μη σας ενοχλήσω γιατί είναι κάτι καθαρά ενδοσχολικό».

Όσον αφορά την υγεία και την εκπαίδευση των μαθητών, υπεύθυνο είναι το κράτος. Ο διευθυντής έπραξε καλώς γιατί εφήρμοσε την ΚΥΑ, η οποία έλεγε ότι καλώς ή κακώς τα παιδιά για να μπούνε μέσα, να κάνουν μάθημα δια ζώσης πρέπει να έχουν κάνει self test. Φυσικά ο νόμος δεν μπορεί να λειτουργεί αποσπασματικά.

Ο καθένας όντας αρνητής έχει και τις επιπτώσεις της άρνησής του. Άνοιξε μετά τις 9:00 η πόρτα του πρώτου ΓΕΛ Ευόσμου, μετά από την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα, όπου μια μητέρα απαγόρευσε στο παιδί της να κάνει self test, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την τάξη του και να μην του επιτραπεί η είσοδος», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σχολείο έφτασε και ο διευθυντής του Λυκείου, Θεόδωρος Μακάριος, ο οποίος όμως δεν προχώρησε σε καμία δήλωση.

 

thesstoday.gr
η

Πηγή: thesstoday.gr