ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/09/2020 13:53 EEST

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμό στον Ασπρόπυργο

«Ξήλωμα» συμμορίας διαρρηκτών.

joseh51camera via Getty Images

Aστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή δεκάδων αστυνομικών πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο για το «ξήλωμα» συμμορίας διαρρηκτών.

Η έρευνα ξεκίνησε από το Τμήμα Ασφαλείας Ελευσίνας για τη σύλληψη ατόμων που εισέβαλαν σε σπίτια.

Πρόκειται για συμμορία που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εκμεταλλευόταν την απουσία των ενοίκων λόγω θερινών διακοπών και «άνοιγε» είτε μονοκατοικίες είτε διαμερίσματα πρώτου ορόφου. Συνήθως παραβίαζαν τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες, αφαιρούσαν χρυσαφικά, μετρητά και ηλεκτρικές συσκευές και εξαφανίζονταν.

Το ύψος των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπολογίζεται στις 78.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής ταυτοποιήθηκαν τρία από τα πέντε μέλη της συμμορίας, ενώ συνελήφθησαν δύο εξ αυτών, ύστερα από επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας στα νεόκτιστα Ασπροπύργου. Η επιχείρηση έλαβε χώρα μέσα σε καταυλισμό Ρομά, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ασπροπύργου, της Δίωξης Ναρκωτικών και της ΟΠΚΕ. Μέχρι στιγμής εξακριβώθηκαν οχτώ περιπτώσεις κλοπών (επτά στην Ελευσίνα και μία στα Άνω Λιόσια), ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο η οργάνωση να έχει προχωρήσει και σε άλλες επιθέσεις.

Από τις έρευνες στις οικίες των δραστών κατασχέθηκαν χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές. Μάλιστα, ταυτοποιήθηκε μέρος των κλαπέντων και αποδόθηκε στους παθόντες. Σε βάρος των μελών της συμμορίας σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.