Εφοπλιστής κάνει απεργία πείνας μέσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Τι ζητάει

Πώς απαντά ο υπουργός στις αιτιάσεις του πλοιοκτήτη
golden star ferries

Σε απεργία πείνας κατεβαίνει ο Γιώργος Στεφάνoυ, ιδιοκτήτης της ακτοπλοϊκής εταιρείας Golden Star Ferries και μάλιστα δηλώνει πως κατά τη διάρκεια αυτής θα παραμείνει εντός του Υπουργείου Ναυτιλίας και συγκεκριμένα στο 5ο όροφο όπου είναι και τα γραφεία της ηγεσίας αυτού. Η απεργία πείνας ξεκίνησε χθες, Τρίτη και συνεχίζεται και σήμερα ενώ ο κ.Στεφάνου παραμένει εντός του κτηρίου.

Στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, υποστηρίζεται πως ο υπουργός, κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής καθυστερεί να εγκρίνει την δρομολόγηση πλοιου της εταιρείας και κατά συνέπεια η Golden Star Ferries οδηγείται σε οικονομική καταστροφή.

«Στις 17:00 η ώρα αρχίζω απεργία πείνας και παραμένω στον 5ο όροφο του υπουργείο διαμαρτυρόμενος για την επαναλαμβανόμενη αρνητική και καταστροφική στάση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ενάντια στην ακτοπλοϊκή εταιρεία μας Golden Star Ferries. Σας γνωρίζω ότι ο υπουργός κωλυσιεργεί/αρνείται να υπογράψει τα εγκεκριμένα από το Σ.Α.Σ [Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών] δρομολόγιο μας, με αποτέλεσμα η εταιρεία μας να είναι κλειδωμένη στο να πουλάει εισιτήρια και οδηγούμεθα στην οικονομική καταστροφή. Ζητώ από την κυβέρνηση και αντιπολίτευση άμεση επέμβαση ώστε να εξετάσει την αρνητική στάση του κ. Κουρουμπλή προς την Golden Star Ferries και να ερευνηθούν σε βάθος τα αίτια αυτής της καταστροφικής στάσης του» καταλήγει.

H απάντηση Κουρουμπλή

«Είναι θέμα ημερών να βρεθεί λύση και δεν έχουμε αρνηθεί εμείς να υπογράψουμε. Αναζητώ τη λύση για να μη δημιουργούνται προβλήματα. Εγώ δεν είπα ότι ακυρώνω την έγκριση του κ. Στεφάνου αλλά ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίας να διευθετήσουν το θέμα». Αυτό τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής απαντώντας στις αιτιάσεις του πλοιοκτήτη κωλυσιεργεί στην υπογραφή για την έγκριση δρομολογίου της εταιρείας του, με αποτέλεσμα να οδηγείται σε οικονομική καταστροφή.

Σημειώνεται ότι ο αδερφός του Γιώργου Στεφάνου, αλλά και υπάλληλοι της εταιρείας, βρίσκονται από το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας, πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας.

Ο κ.Κουρουμπλής είπε ότι ζήτησε από τον κ. Στεφάνου μια ολιγοήμερη παράταση για να υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις, καθώς υπάρχει ένσταση άλλης ανταγωνίστριας εταιρείας που αναφέρει ότι συμπίπτει ο χρόνος άφιξης του πλοίου της στη Σαντορίνη με αυτή του πλοίου της Golden Star ferries. To συγκεκριμένο λιμάνι, σημείωσε ο υπουργός, έχει υποστεί ρήγμα, έχει μία μόνο προβλήτα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει δύο πλοία ταυτόχρονα.

«Έχω στείλει στην αρμόδια υπηρεσία το σχετικό πρόβλημα, προκειμένου να διευθετηθεί» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «Θα βρεθεί λύση και για τους δύο, όταν υπάρχει κατανόηση και δεν υπάρχει εκβιασμός».

Τόνισε επίσης ότι με «βάση τον νόμο για την ακτοπλοΐα κάθε χρόνο υπάρχει ένα χρονικό όριο στο οποίο υποβάλλονται αιτήματα για να πάρουν τις γραμμές οι ακτοπλόοι. Ο νόμος δεν προβλέπει, εκτός της διαδικασίας αυτής, να δίνονται γραμμές. Το αίτημα της golden ferries ήταν εκπρόθεσμο και είπαμε ότι παρά ταύτα μακάρι να υπάρχουν δυνατότητες να μπουν όσο το δυνατόν περισσότερες γραμμές και θα το κάνουμε και αυτό κάναμε».

Δημοφιλή