Εφτά σύμμαχοι της επιδερμίδας μας για τους χειμερινούς μήνες

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για ενισχυμένες θεραπείες που θα βελτιώσουν την υφή της επιδερμίδας μας.
CoffeeAndMilk via Getty Images

Όσο ωραία, καθαρή και απαλή επιδερμίδα κι αν έχουμε, η σωστή περιποίηση είναι απαραίτητη όλες τις εποχές του χρόνου προκειμένου να τη διατηρήσουμε φρέσκια και λαμπερή. Κάθε εποχή επιβάλλει διαφορετική ρουτίνα φροντίδας. Κατά τους χειμερινούς μήνες, όπου οι απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας - από το κρύο εξωτερικό περιβάλλον στους ζεστούς εσωτερικούς χώρους - επηρεάζουν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματος μας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε πιο ενισχυμένα προϊόντα προκειμένου να αποφύγουμε την ξηρότητα και την αίσθηση τραβήγματος που δημιουργεί το κρύο στην επιδερμίδα μας.

Woman applying floral water on her face. (Photo by: BSIP/Universal Images Group via Getty Images)
BSIP via Getty Images
Woman applying floral water on her face. (Photo by: BSIP/Universal Images Group via Getty Images)

Ευτυχώς για εμάς τα τελευταία χρόνια η επιστήμη της κοσμετολογίας αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς παρουσιάζοντας συνεχώς νέα καλλυντικά προϊόντα που σέβονται τις ανάγκες της επιδερμίδας μας και την ομορφαίνουν.

Σύμφωνα με την αισθητικό Ελεονώρα Πανταζή, κατά τους χειμερινούς μήνες δίνουμε μεγάλη σημασία στις υφές των καλλυντικών που χρησιμοποιούμε. Θέλουμε πιο παχύρρευστα και κρεμώδη προϊόντα, που θα μας εξασφαλίσουν τη βαθιά ενυδάτωση που χρειαζόμαστε.

Ξεκινώντας με τον καθαρισμό μπορούμε να χρησιμοποιούμε γαλακτώματα γιατί η σύσταση τους βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας.

Οι ενισχυμένες μάσκες νύχτας, τις οποίες μπορούμε να χρησιμοποιούμε δύο φορές την εβδομάδα, είναι μια επιπλέουν φροντίδα που θα χαρίσει στο δέρμα μας βαθιά θρέψη. Ενισχυμένη ενυδάτωση και ελαστικότητα μας προσφέρουν και τα ξηρά έλαια, που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα αποφεύγουμε, ενώ τώρα μπορούμε να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη τους.

PhotoLife94 via Getty Images

Σύμφωνα με την κα Πανταζή, ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για να δοκιμάσουμε πιο δραστικές θεραπείες στα ινστιτούτα αισθητικής ή στο σπίτι. Λόγω της χαμηλής ηλιοφάνειας, μπορούμε να χρησιμοποιούμε άφοβα ρετινοειδή προϊόντα και οξέα, τα οποία δρουν βαθιά στην επιδερμίδα ανανεώνοντας την και προσφέροντας λάμψη και ομοιομορφία. Όπως η ίδια διευκρινίζει τα ρετινοειδή δεν απαγορεύονται το καλοκαίρι, υπάρχει όμως πάντα ο κίνδυνος αν δεν χρησιμοποιήσουμε υψηλό αντηλιακό δείκτη να μας δημιουργήσουν διχρωμίες και πανάδες γ′ αυτό και τα περιορίζουμε σε περιόδους υψηλής ηλιοφάνειας. Σε κάθε περίπτωση τα ρετινοειδή και τα οξέα τα χρησιμοποιούμε πάντα βράδυ και την επόμενη μέρα δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό μας και πάντα με υψηλό δείκτη.

Η αντηλιακή προστασία δεν πρέπει να παραμελείται και κατά τους χειμερινούς μήνες. Η μόνη διαφορά είναι ότι μπορούμε να μειώσουμε τον αντηλιακό δείκτη, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας μας.

Λέμε ΝΑΙ

Γαλακτώματα με πλούσια υφή

Ξηρά έλαια

Ενισχυμένες κρέμες

Ρετινοειδή προϊόντα

Οξέα για βαθύ καθαρισμό

Μάσκες νύχτας ανανέωσης και ενυδάτωσης

Αντηλιακή κρέμα