ΔΙΕΘΝΕΣ
19/11/2017 15:35 EET | Updated 19/11/2017 15:35 EET

Απομεινάρια πλοίου στην Καλιφόρνια θεωρήθηκε πως ίσως ανήκαν σε ρωσικό «πλοίο-φάντασμα»

SERGE SAUVAGE via Getty Images
[UNVERIFIED CONTENT] penguin rookery in Neko harbour.Antarctic peninsula cruise aboard the Lyubov Orlova, Feb. 2010

Στο ρωσικό «πλοίο-φάντασμα» MV Lyubov Orlova ενδεχομένως να ανήκαν απομεινάρια πλοίου τα οποία εντοπίστηκαν στις ακτές της Καλιφόρνια, όπως θεώρησαν ερευνητές στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ What on Earth του Science Channel.

To 4.000 τόνων σκάφος πραγματοποιούσε κρουαζιέρες, μεταφέροντας 110 επιβάτες, για πάνω από 20 χρόνια, και εστάλη για διάλυση τον Φεβρουάριο του 2013. Ωστόσο, εξαφανίστηκε στα ανοιχτά της Νέας Γης του Καναδά, και θεωρείται ότι κατακλύστηκε από ορδές αρουραίων, που κάποια στιγμή θα άρχισαν να τρώνε ο ένας τον άλλο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Mirror, τα απομεινάρια ενός σκάφους αντίστοιχου μήκους βρέθηκαν σε μια ακτή της Καλιφόρνια, και ερευνητές θεωρούν ότι ίσως να είναι το μυστηριώδες «πλοίο-φάντασμα». Ωστόσο, περαιτέρω ανάλυση έδειξε πως τα εν λόγω απομεινάρια ήταν από τσιμέντο, τη στιγμή που το MV Lyubov Orlova ήταν σε μεγάλο βαθμό από ατσάλι- οπότε και η αρχική θεωρία σε μεγάλο βαθμό έχει εγκατελειφθεί.

Όπως είπε ένας ερευνητής, πρόκειται για ένα τάνκερ τον έλεγχο του οποίου είχε πάρει η Μαφία κατά τη δεκαετία του 1930, μετονομάζοντάς το σε SS Monte Carlo και μετατρέποντάς του σε πλωτό καζίνο, οίκο ανοχής και παράνομο μπαρ.

Sponsored Post