ΔΙΕΘΝΕΣ
05/04/2017 06:50 EEST | Updated 05/04/2017 06:50 EEST

Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά της πόλης Χαν Σεϊχούν στη Συρία

MOHAMAD ABAZEED via Getty Images
Smoke billows following reported air strikes on a rebel-held area in the southern Syrian city of Daraa, on April 4, 2017. / AFP PHOTO / Mohamad ABAZEED (Photo credit should read MOHAMAD ABAZEED/AFP/Getty Images)

Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πέντε αεροπορικές επιδρομές σήμερα στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ιντλιμπ, όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν την Τρίτη τη ζωή τους σε «χημική » επίθεση, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ταυτότητα των αεροσκαφών δεν προσδιορίζεται.

Ο συριακός στρατός δεν έχει σχολιάσει ακόμη την πληροφορία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέρριψαν την ευθύνη για τη χθεσινή επίθεση στις στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού.

Ο στρατός αρνήθηκε οποιονδήποτε ρόλο. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε από πλευράς του ότι η μόλυνση της περιοχής με δηλητηριώδες αέριο είναι αποτέλεσμα διαρροής από αποθήκη χημικών όπλων των ανταρτών η οποία επλήγη από τα αεροσκάφη των δυνάμεων της Δαμασκού.

Στην αποθήκη αυτή βρισκόταν «ένα εργαστήριο παρασκευής αυτοσχέδιων βομβών με τοξικές ουσίες», προσθέτει η ανακοίνωση, χωρίς όμως να διευκρινίζει αν η συριακή πολεμική αεροπορία γνώριζε τι περιείχε η αποθήκη.

«Το χημικό οπλοστάσιο» προοριζόταν για τους μαχητές στο Ιράκ, επεσήμανε το ρωσικό υπουργείο, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες του «εντελώς αξιόπιστες και αντικειμενικές».

Η χρήση του οπλοστασίου αυτού από «τους τρομοκράτες έχει επιβεβαιωθεί επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς, καθώς και από τις επίσημες αρχές» του Ιράκ.

(με πληροφοριές από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP)

Sponsored Post