ΔΙΕΘΝΕΣ
22/06/2017 06:42 EEST | Updated 22/06/2017 06:42 EEST

Ρώσος ιερέας των Παλαιών Πιστών λέει πως το να μην ξυρίζονται οι άντρες τους...«προστατεύει από την ομοφυλοφιλία»

Mikhail Metzel via Getty Images
MOSCOW, RUSSIA - MAY 31, 2017: Believers at the Rogozhskaya Zastava Spiritual Centre of the Russian Orthodox Old-Rite Church. Mikhail Metzel/TASS (Photo by Mikhail Metzel\TASS via Getty Images)

Κάλεσμα στους Ρώσους να μην ξυρίζονται, καθώς αυτό θα τους...«προστατέψει από την ομοφυλοφιλία» απηύθυνε ένας από τους θρησκευτικούς ηγέτες των Παλαιών Πιστών της Ρωσίας- των υπερσυντηρητικών που αποσχίστηκαν από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και απέχουν από τις σύγχρονες ανέσεις και συνήθειες.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Moscow Times, που επικαλείται δήλωση του αρχιεπισκόπου της των Παλαιών Πιστών, μητροπολίτη Κορνίλι, σε ρωσικό ΜΜΕ, ο ιερέας είπε πως οι άνδρες με γένια είναι λιγότερο πιθανό να «διαφθαρούν» από ομοφυλοφιλικές σχέσεις. «Ο Θεός έβαλε συγκεκριμένους κανόνες. Ο Κύριος τους δημιούργησε όλους με γένια. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αντισταθεί στον δημιουργό του...είναι κτηνώδες να βλέπουμε τα ρούχα και τα μαλλιά των ανδρών να αλλάζουν» είπε, ενώ παράλληλα αποδοκίμασε την εξαφάνιση του «ειδικού status» που είχαν τα γένια στην Καθολική Δύση.

Οι Παλαιοί Πιστοί αποσχίστηκαν από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 1666, διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις του Πατριάρχη Μόσχας, Νίκωνα.