ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/10/2017 12:27 EEST | Updated 05/10/2017 12:38 EEST

«Ντου» της ΕΛ.ΑΣ. σε οίκους ανοχής στην Αθήνα – Βρέθηκαν κάμερες για την αποφυγή ελέγχων

Eurokinissi

Εφόδους σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, στην Καλλιθέα και στη Νέα Σμύρνη πραγματοποίησε στις 3 Οκτωβρίου 2017 η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.

Συνολικά συνελήφθησαν 16 άτομα, εκ των οποίων ένας άνδρας και 15 γυναίκες (τέσσερις Ελληνίδες και 11 αλλοδαπές), σε επτά διαφορετικούς οίκους ανοχής για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης ακολασίας και της παραβίασης σφραγίδων, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στα εκδιδόμενα πρόσωπα και στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι οι οίκοι ανοχής ήταν «παγιδευμένοι» με κάμερες παρακολούθησης, προκειμένου να ενημερώνονται οι υπεύθυνοι σε περίπτωση έλευσης αστυνομικών.

Επιπλέον, προσήχθησαν οκτώ γυναίκες, σε βάρος των οποίων συντάχθηκαν εκθέσεις Αρχής για παράβαση του Νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 638 ευρώ, πέντε κάμερες ασφαλείας και ένα καταγραφικό μηχάνημα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επανασφράγιση των οίκων ανοχής.