ΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/06/2017 03:25 EEST | Updated 22/06/2017 03:26 EEST

Δολοφονία μεσίτη: Οι κάμερες και το κινητό πρόδωσαν τον δράστη

Eurokinissi

Κομβικό ρόλο διαδραμάτισε η μεθοδική έρευνα της Αστυνομίας στην εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας με 15 μαχαιριές του 57χρονου μεσίτη από τη Γλυφάδα, ο οποίος είχε βρεθεί στις 11 Ιουνίου δολοφονημένος με 15 μαχαιριές σε χώρο στάθμευσης στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Από την εξέταση του πτώματος, το οποίο είχε πατηθεί με αυτοκίνητο κατά τη διαφυγή του δράστη, και συγκεκριμένα της κοιλιακής χώρας, προέκυψε ότι το θύμα είχε φάει λίγη ώρα πριν. Έτσι, οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι πιθανότατα επισκέφτηκε κάποιο από τα εστιατόρια που βρίσκονται στη διαδρομή από Αθήνα προς Άγιο Κωνσταντίνο, καθώς σε αυτή την κατεύθυνση του δρόμου βρισκόταν το παρκινγκ. Από την έρευνα βρέθηκε το εστιατόριο, στο οποίο είχε πάει ο 57χρονος μεσίτης και από τις μαρτυρίες προέκυψε ότι μαζί του έτρωγε ηλικιωμένος άνδρας, το πρόσωπο του οποίου είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας.

Το δεύτερο βήμα ήταν να γίνει άρση απορρήτου των επικοινωνιών και να εξεταστούν οι τελευταίες επικοινωνίες του μεσίτη. Με τον τρόπο αυτόν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν συχνές επικοινωνίες (κυρίως sms) του θύματος με 70χρονο, κάτοικο Χαλκίδας, ο οποίος μπήκε στο μικροσκόπιο μέσω του σήματος που εξέπεμπε το κινητό του τηλέφωνο και συνελήφθη την Τρίτη στην Ημαθία. Πρόκειται για άνδρα που είχε εκτίσει τέσσερις μήνες φυλάκιση στις φυλακές Χαλκίδας για ακάλυπτες επιταγές και είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν από περίπου δύο μήνες.

Αφού αρχικά υπέπεσε σε αντιφάσεις, στη συνέχεια «έσπασε» και ομολόγησε το έγκλημα. «Το θύμα ξεκίνησε την ημέρα εκείνη από τη Γλυφάδα και ήρθε οδικώς να με πάρει από τη Δροσιά Χαλκίδας. Κάναμε στάση στον Άγιο Κωνσταντίνο για να φάμε. Τσακωθήκαμε γιατί μου ζητούσε 500 ευρώ για να με πάει στη Θεσσαλονίκη. Εγώ αρνήθηκα να του τα δώσω. Σταμάτησε στο παρκινγκ και μου είπε ότι αν δεν του τα δώσω θα με αφήσει εκεί και θα φύγει. Εκείνος πρώτος μου επιτέθηκε με μαχαίρι. Εγώ βρισκόμουν σε άμυνα», είπε, μεταξύ άλλων. Για το γεγονός ότι φεύγοντας πάτησε το μεσίτη με το αυτοκίνητο για να τον αποτελειώσει, αντίτεινε ότι το έκανε κατά λάθος πάνω στο πανικό του και κατά τη διάρκεια μανούβρας για να ξεπαρκάρει. O 70χρονος έφυγε από τον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του μεσίτη και μετέβη αρχικά στη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια στη Χαλκιδική και τέλος στη Ημαθία.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Λαμίας.

Sponsored Post