ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/07/2017 19:58 EEST | Updated 25/07/2017 19:58 EEST

Φωτιές σε Βόλο, Λέσβο και Ιωάννινα. Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα

SAKIS MITROLIDIS via Getty Images
A Canadair drops water on a forest fire at the Thessaloniki Seih Sou park, which overlooks the city of Thessaloniki, on July 14, 2012. The risk of new fires was considered high, after several days of hot temperatures accross most of Greece. AFP PHOTO /SAKIS MITROLIDIS (Photo credit should read SAKIS MITROLIDIS/AFP/GettyImages)

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή Ανάβρα- Αλμυρού Βόλου, καθώς και στην περιοχή Πεδή- Μανταμάδος στη Λέσβο. Επίσης φωτιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην Καστρίτσα Ιωαννίνων.

Ωστόσο σε ύφεση ήταν το βράδυ η φωτιά που ξέσπασε στο όρος Παντοκράτορα στην Κέρκυρα το μεσημέρι της Δευτέρας, καίγοντας δασικές εκτάσεις.

Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις προσπάθειες τους προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα που οι φλόγες της κατάφεραν λόγω αέρα να μεταπηδούν στις απότομες δασικές βουνοπλαγιές του Παντοκράτορα και να τυλίξουν εκατοντάδες στρέμματα από ελαιόδεντρα και κωνοφόρα δέντρα στη φωτιά.

Στην επιχείρηση του περιορισμού της φωτιάς συμμετέχει και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πειραιά, υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Σεραφείμ Αθανασίου.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν, πεζοπόροι, στις απόκρημνες χαράδρες του Παντοκράτορα, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε στο πόδι ένας πυροσβέστης που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Η ισχυρή πυροσβεστική δύναμη παραμένει στην καρδιά του Παντοκράτορα, στην περιοχή Λούτσες - Περίθεια, ενώ από τη Δευτέρα έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κινδύνου των κατοικημένων περιοχών.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post