ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/08/2017 03:27 EEST | Updated 24/08/2017 03:28 EEST

Η ώρα της αλήθειας: Στις 10.00 η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Eurokinissi

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για χιλιάδες υποψηφίους για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς στις 10.00 αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις.

Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

 

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

 

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, εκτιμάται πως οι βάσεις στα  παιδαγωγικά τμήματα του 4ου πεδίου αναμένεται να εκτιναχθούν σε σχέση με πέρυσι, ενώ αντίθετα όλα δείχνουν πως θα υπάρξει πτώση  στις πολυτεχνικές σχολές υψηλής ζήτησης του 2ου πεδίου.

Οι οικονομικές σχολές του 5ου πεδίου αναμένεται να κινηθούν έντονα πτωτικά  καθώς ένα μεγάλο ποσοστό άνω του 80% έγραψε κάτω από τη βάση στα μαθηματικά.

Στις θεωρητικές σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου οι βάσεις αναμένεται να κινηθούν ελαφρώς ανοδικά στις δημοφιλείς σχολές, όπως η Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ μικρές μεταβολές αναμένεται στις περιζήτητες Ιατρικές σχολές του 3ου πεδίου.

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις οι βάσεις στην Ιατρική Αθήνας θα κινηθούν λίγο πάνω από τα 19.000 μόρια, ενώ μικρή πτώση αναμένεται να σημειωθεί στα ΤΕΙ των επιστημών υγείας.

Sponsored Post