ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/11/2017 05:45 EET | Updated 16/11/2017 05:46 EET

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζήνων» διαδέχεται την «Ευρυδίκη»: Συνεχίζεται η κακοκαιρία

NurPhoto via Getty Images
Seagulls in panic due to extreme weather conditions. Greece facing extreme weather conditions. In Artaki on Euboea on November 16, 2017. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto via Getty Images)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με το φαινόμενο «Ευρυδίκη» να αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει την Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει το meteo.gr, βροχές και καταιγίδες σημειώνονται σε περιοχές της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Βροχές αναμένονται επίσης από το μεσημέρι ως το βράδυ της Πέμπτης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το meteo.gr, το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον «Ζήνωνα», αν και δεν είναι γνωστό ποια πορεία θα ακολουθήσει. Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes (Mediterranean και hurricanes) και συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Για λεπτομερή πρόγνωση του καιρού, δείτε το deltiokairou.gr.