ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/03/2017 05:28 EET | Updated 14/03/2017 13:37 EET

Σοβαρός τραυματισμός ειδικευόμενου γιατρού εν ώρα υπηρεσίας στο νοσοκομείο Ελπίς

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Σοβαρά τραυματίστηκε ειδικευόμενος γιατρός εν ώρα εργασίας στο νοσοκομείο Ελπίς, όταν κουπαστή σκάλας στην οποία στηρίχτηκε υποχώρησε, με αποτέλεσμα την πτώση του από μεγάλο ύψος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας- Πειραιά (ΕΙΝΑΠ)- επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, ο γιατρός υπέστη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Κρατικό Αθηνών.

 

«Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και “εξοικονομώντας” αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Tι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου

«Οι φήμες που διαδόθηκαν, ότι υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας -κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί στην πραγματικότητα- με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ειδικευομένου γιατρού, είναι αβάσιμες όσον αφορά στις συνθήκες του ατυχήματος, οι οποίες και ερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές», αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου "Ελπίς".

Σημειώνει ότι «θα διασφαλίσει την διαδικασία ελέγχου των συνθηκών του τραυματισμού, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Στην ανακοίνωση της η διοίκηση του Νοσοκομείου «Ελπίς» αναφέρει ακόμη ότι παρασχέθηκαν στον τραυματία γιατρό, άμεσα οι πρώτες βοήθειες από το νοσοκομείο και από εχθές νοσηλεύεται σε εξειδικευμένη μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)