ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/09/2017 04:09 EEST | Updated 27/09/2017 04:10 EEST

Συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης στον Σαρωνικό και η απάντληση του φορτίου από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Eurokinissi

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες αντιρρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου: Δεν υφίσταται πλέον επιφανειακή ρύπανση στη Σαλαμίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Όπως σημειώνεται, την ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας, συνεχίζεται εντατικός καθαρισμός των ακτών, ενώ διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι από σκάφη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στις ανατολικές και νότιες ακτές του νησιού.

Στη θαλάσσια περιοχή Πειραϊκής δεν παρουσιάζεται θαλάσσια ρύπανση. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού, ενώ στη θαλάσσια λουτρική εγκατάσταση «ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ», πραγματοποιείται καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.

Στις θαλάσσιες περιοχές Παλαιού Φαλήρου και Ελληνικού καη κατάσταση παρουσιάζεται σταθερά βελτιωμένη, όπως και στη θαλάσσια περιοχή Γλυφάδας και στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας». Δύτες διενεργούν έλεγχο του βυθού της εν λόγω περιοχής, ενώ Παράλληλα αντιρρυπαντικά σκάφη του Λιμενικού και της αναδόχου εταιρείας επιχειρούν προς έλεγχο της περιοχής.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση, ενώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «ΑΣΤΕΡΑΣ» Βουλιαγμένης, συνεχίζουν οι εργασίες καθαρισμού των ακτών,

Σημειώνεται ότι με βάση την ενημέρωση από τον πλοίαρχο του δεξαμενοπλοίου «ΣΥΡΟΣ» που πραγματοποιεί την απάντληση του φορτίου από το βυθισμένο «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», έχουν συνολικά απαντληθεί μέχρι στιγμής περίπου οκτακόσια κυβικά μέτρα φορτίου.