ΕΙΔΗΣΕΙΣ
17/03/2017 09:04 EET | Updated 17/03/2017 10:59 EET

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την εξεταστική για την Υγεία

Eurokinissi

Ευπρόσδεκτη, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία.

«Η κυβέρνηση -που πεισματικά αρνείται να κάνουμε εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015 και τα capital controls- προανήγγειλε εξεταστική για την Υγεία. Εξαιρετικά ευπρόσδεκτη. Να διερευνηθούν όλα - φυσικά μέχρι σήμερα. Για να ξέρει ο ελληνικός λαός με απόλυτη διαφάνεια πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά του. Εκεί θα δούμε πολλά για την "πρώτη φορά Αριστερά"», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Από πλευράς της, και η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμφωνεί με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υγεία, μετά τις σχετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη Βουλή.

Η αρμόδια βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου με δήλωσή της ανέφερε ότι η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι θα εξεταστούν και τα πεπραγμένα του κ. Πολάκη ιδίως για τον ΚΕΕΛΠΝΟ και τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015 όπως αναφέρει η σχετική αναφορά που έχει κατατεθεί στη δικαιοσύνη.

«Με καμία επιχείρηση σκανδαλολογίας δεν μπορεί να καλύψει τη διάλυση που έχει φέρει στο σύστημα υγείας. Ο κ. Τσίπρας με τα ψέματα και τις αυταπάτες του βλάπτει σοβαρά την υγεία», υπογράμμισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

«Ναι» στην πρόταση του πρωθυπουργού δήλωσε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αποδέχτηκε και αυτός την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. «Εξεταστική και για την υγεία. Συμφωνούμε και έχουμε πολλά να πούμε. Αν και για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλα αυτά είναι αντίμετρα για να περάσουν τα μέτρα» έγραψε σε ανάρτησή του στα social media.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)