ΔΙΕΘΝΕΣ
27/04/2017 08:11 EEST | Updated 27/04/2017 08:11 EEST

Κίνητρα από τον Αναστασιάδη σε Ινδούς επιχειρηματίες κινηματογράφου για γυρίσματα ταινιών στην Κύπρο

MONEY SHARMA via Getty Images
Cypriot President Nicos Anastasiades (C) visits Gandhi Smriti, a museum dedicated to Indian independence icon Mahatma Gandhi, in New Delhi on April 27, 2017.President Anastasiades is on a state visit to India from April 25-29. / AFP PHOTO / MONEY SHARMA (Photo credit should read MONEY SHARMA/AFP/Getty Images)

Ιδανικός χώρος γυρισμάτων για ταινίες του «Μπόλιγουντ» (βιομηχανία κινηματογράφου των Ινδιών) μπορεί να καταστεί η Κύπρος, τόνισε σε Ινδούς επιχειρηματίες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος επισκέπτεται την Ινδία.

Ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι η Κύπρος σύντομα θα εισαγάγει σχέδιο κινήτρων αναφορικά με τη βιομηχανία κινηματογράφου. Επίσης, ανέδειξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου. «Η ομορφιά, το κλίμα και ο πολιτιστικός πλούτος της χώρας μας, σε συνδυασμό με τα κίνητρα που σκοπεύουμε να εισαγάγουμε, θα καταστήσουν την Κύπρο ένα ιδανικό χώρο κινηματογραφικών γυρισμάτων, για τη βιομηχανία αυτή», ανέφερε.

Ο Κύπριος Πρόεδρος θα υπογράψει μνημόνια συναντίληψης μεταξύ Κύπρου και Ινδίας στους τομείς της εμπορικής ναυτιλίας, των αερομεταφορών, και συνεργασίας στους τομείς της γεωργίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

Αναφερόμενος στην κυπριακή ναυτιλία, ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι «η Κύπρος διαθέτει τον 10ο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, τον 3ο μεγαλύτερο στην ΕΕ, ενώ ως ναυτιλιακό κέντρο διαχείρισης η Κύπρος είναι ανάμεσα στις τρεις πρώτες θέσεις ανά το παγκόσμιο και το πρώτο στην ΕΕ».

Επίσης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε οικονομικό φόρουμ, δήλωσε ότι άλλος ένας τομέας συνεργασίας, που θα μπορούσε να διερευνηθεί, είναι αυτός των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)