ΔΙΕΘΝΕΣ
18/09/2017 08:18 EEST | Updated 18/09/2017 08:21 EEST

Τελικά η Ryanair ακυρώνει κάποιες από τις πτήσεις της γιατί μπέρδεψε τις άδειες των πιλότων της

robwilson39 via Getty Images
'Valencia, Spain - June 24, 2010: A Ryanair aircraft taxis to the gate at the Valencia airport. Ryanair is Europe\\\'s largest low-cost carrier, the 2nd-largest airline in Europe in terms of passenger numbers and the largest in the world in terms of international passenger numbers.'

Πριν από λίγες μέρες σας είχαμε γράψει ότι η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair είχε ανακοινώσει την ακύρωση 40-50 πτήσεών της καθημερινά για τις επόμενες έξι εβδομάδες, εξαιτίας της αυξημένης μείωσης του ποσοστού συνέπειας του προγράμματος των πτήσεών της κατά 80% τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, με στόχο να αποκαταστήσουν την ακρίβειά τους στο ετήσιο ποσοστό που αγγίζει το 90%.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι οι πιλότοι πρέπει να πάρουν τις άδειές τους και η εταιρεία έχει υποχρέωση να εκπληρώσει το καθήκον της χορήγησης αδειών. Όπως αναφέρει το BBC, ο υπεύθυνος Marketing της εταιρείας, Kenny Jacobs, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τα κάναμε μαντάρα με την οργάνωση των αδειών των πιλότων μας και εργαζόμαστε σκληρά για να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα».

Οι περισσότερες ακυρώσεις οφείλονται στη χορήγηση αχρησιμοποίητης άδειας στο προσωπικό, με αποτέλεσμα μία μεγάλη μερίδα των εργαζομένων και εν προκειμένω των πιλότων να τη ζητούν στο τέλος του τρέχοντος έτους. Έτσι, η Ryanair εξετάζει αλλαγές στα επιτρεπτά διαστήματα αδειών που μπορούν να φεύγουν οι εργαζόμενοι.

Sponsored Post